Dalyvavo rudens konferencijoje

katachetaiKas metai Vilkaviškio vyskupijos tikybos mokytojai bei katechetai, artėjant naujiems mokslo metams, renkasi į tradicinę šventę – rudens konferenciją.

Nuotr. Konferencijoje dalyvavusios vienuolika rajono mokytojų įsiamžino su Vilkaviškio vyskupu Rimantu Norvila.

Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos tikybos mokytoja Vilma Sluoksnaitienė pasakojo, kad konferencija vyksta vis kitame vyskupijos dekanate. Šių metų rudens konferencija vyko Vilkaviškyje rugpjūčio 26 d. Pasak jos, pedagogai susirenka aptarti darbo perspektyvų bei pasidalinti džiugiomis akimirkomis. Konferencijoje dalyvavo vienuolika rajono mokytojų.
 
Sveikinimo žodį taręs naujasis Katechetikos ir Parapijinės katechezės centrų vadovas kun. Linas Baltrušaitis informavo susirinkusius apie Katechetikos centro darbuotojų pasikeitimus. Konferencijoje dalyvavęs vyskupas Rimantas Norvila nuoširdžia kalba palydėjo mokytojus į naujus mokslo metus. Kaišiadorių vyskupijos generalvikaras mons. teol. dr. Algirdas Jurevičius pristatė pranešimą „Bažnyčia šaukiasi Dievo gailestingumo“,  Vilkaviškio dekanas prel. kan. Vytautas Gustaitis linkėjo būti ne tik Evangelijos skelbėjais, bet ir liudytojais.

Konferencijos dalyviai klausėsi Kybartų Kristijono Donelaičio abituriento Domo Ziegoraičio saksofonu atliekamų kūrinių.

Šventė tęsėsi Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo katedroje, kur buvo aukojamos šv. Mišios.

„Niekas taip nesuvienija žmonių, kaip Eucharistija. Niekas taip nesustiprina naujiems darbams, kaip Eucharistija. Niekas taip neįprasmina pasirinkto tikybos mokytojo kelio, kaip Eucharistija“, – kalbėjo vyskupas Rimantas Norvila, kuris dekanatų metodinių centrų vadovams įteikė kanoninius siuntimus tikybos mokytojams. Juos atsiėmė Šakių dekanato tikybos mokytojų metodinio centro vadovė sintautiškė Irmanta Bakienė.

Po konferencijos visų laukė agapė ir neformalus bendravimas prie kavos puodelio Vilkaviškio parapijos namuose. Tikybos mokytojai ir katechetai skirstėsi sustiprėję dvasiškai, pasisėmę idėjų naujiems mokslo metams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.