Dieną be automobilio minėjo ir darželinukai

darzelis dviraciai
Nuotr. Vaikai išbandė dviračių taką, mokėsi laikytis saugaus atstumo nuo draugo, kitų saugaus elgesio taisyklių.

Rugsėjo 22 d. Europos Sąjungos valstybėse minima pasaulinė diena be automobilio. Ji nepamiršta ir mūsų rajone.
 
Šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto įtaką aplinkai ir žmonių sveikatai, raginama patiems prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo.

Šakių lopšelis-darželis „Berželis“ kartu su partneriais – Šakių visuomenės sveikatos biuru ir sporto ir laisvalaikio klubu „Vėjas“ bei jo prezidentu Mindaugu Balčiūnu – tą dieną kvietė visus į darželį atvykti bemotore transporto priemone. Jų į darželį sugužėjo ypač daug – dviratukai, triratukai, paspirtukai, lėlių vežimėliai ir kt.  Buvo atėjusių ir pėsčiomis. Vaikus pasitikęs linksmasis klounas pakvietė apvažiuoti darželį, vėliau darželio automobilių aikštelėje buvo išpieštas dviračių takas. Laisvalaikio ir sporto klubo „Vėjas“ prezidentas M. Balčiūnas mokė vaikus, kaip saugiai pradėti važiuoti dviračiu, kaip užsidėti šalmą, paaiškino, kam skirtos ryškiaspalvės liemenės. Vaikai išbandė dviračių taką, mokėsi laikytis saugaus atstumo nuo draugo, aplenkti draugą bei praleisti kitą kelyje.

Lopšelio-darželio administracija džiaugiasi, kad visi pritarė šiai idėjai – nors vieną dieną metuose sugebėjo užmiršti automobilius ir taip padėjo ne tik sau, bet ir gamtai!

Šią dieną minėjo ir jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų koordinatoriai kartu su Šakių visuomenės sveikatos biuro specialistėmis bei Atviru jaunimo centru. Jie surengė renginį „Kartų draugystė“, kuriame aktyviai dalyvavo ne tik jaunimas, bet ir Šakių rajono aklųjų ir silpnaregių sąjungos nariai.

Dalyviai mokėsi vaikščioti šiaurietiškomis lazdomis, su girtumą imituojančiais akiniais mėtė krepšinio kamuolį. Buvo atliekama kūno kompozicijos analizė: nustatinėjamas biologinis amžius, procentinės kūno skysčių ir riebalų išraiškos, pilvo riebalų lygis, svoris, raumenų ir kaulų masė, kūno masės indeksas bei dienos kalorijų norma.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.