Pirmojo sveikuolių etapo nugalėtojai – į Šiaulius!

sveikuoliai berzelis
Nuotr. Mažiausiųjų amžiaus grupėje nugalėtojais tapo ir į II etapą keliauja Šakių lopšelio-darželio „Berželis“ auklėtiniai (auklėtoja Sonata Kazlauskienė).

Praėjusį ketvirtadienį gausus būrys moksleivių ir darželinukų, lydimi sveikatos specialistų ir mokytojų, atvyko į Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centrą, kuriame vyko tarptautinio konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ I etapas.
 
Patys mažiausieji atstovai atkeliavo iš Šakių lopšelio-darželio „Berželis“ ir priešmokyklinukai iš Griškabūdžio gimnazijos. Gausiausia buvo 1–4 klasių moksleivių amžiaus grupė: dalyvavo Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro, Griškabūdžio gimnazijos, Slavikų pagrindinės mokyklos ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos mokiniai. 5–6 klasių amžiaus grupėje susitiko lukšiečių ir plokštiečių komandos. 7–8 klasių amžiaus grupėje rungtyniavo Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos ir Griškabūdžio gimnazijos atstovai. Vyriausių amžiaus grupėje dalyvavo Marijampolės profesinio rengimo centro (MPRC) Kudirkos Naumiesčio skyrius moksleiviai.

Konkurso metu komandos pademonstravo paruoštus namų darbus, kapitonai varžėsi kapitono rungtyje, komandos atliko teorines ir praktines užduotis pirmosios pagalbos rungtyje „Suteik pagalbą“, rungėsi judrumo, vikrumo užduotyse.

Pirmųjų vietų nugalėtojais tapo ir į antrąjį turą Šiauliuose vyks „Berželio“ ikimokyklinukai, 1–4 klasių grupėje neaplenkiami buvo griškabūdiečiai, 5–6 klasių grupėje geriausiai pasirodė plokštiečių komanda, 7–8 klasių grupėje vėlgi neaplenkiami buvo Griškabūdžio gimnazijos mokiniai. Taip pat prie nugalėtojų prisijungs ir kitame etape dalyvaus 9–11 klasių MPRC Kudirkos Naumiesčio skyriaus komanda.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.