Kalėdiniai draugystės tiltai

Gruodžio 15–16 dienomis Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje vyko skautiška sueiga ,,Kalėdiniai draugystės tiltai“. Lukšių ,,Ąžuolo“ draugovės skautai į svečius pasikvietė draugų skautų iš Jurbarko Romualdo Marcinkaus, Martyno Jankaus, Viešvilės ,,Karšuvos“, Smalininkų ,,Nemuno“, Marijampolės Jono Totoraičio, Kalvarijos Magdalenos Avietėnaitės draugovių. Praėjusį savaitgalį Lukšiuose šurmuliavo per 130 skautų.

Pasak Lukšių skautų draugovės ,,Ąžuolas“ draugininkės Jolitos Zokienės, šios sueigos tikslas – nutiesti draugystės tiltus tarp dviejų skautiškų kraštų ir kartu pasidalinti didžiųjų švenčių laukimo džiaugsmu.
 
Pirmas vakaras prasidėjo iškilminga sueigos atidarymo rikiuote, buvo įnešamos vėliavos, atiduodama pagarba joms, giedamas Lietuvos himnas. Atvykusios draugovės raportavo sueigos komendantui Dominykui Urbštui. Rikiuotės metu įžodį davė jaunesnieji skautai iš Lukšių: Akvilė Laukaitytė, Guoda Žukaitytė, Dominykas Pušinaitis, Gabrielius Sasnauskas bei Matas Laukaitis. Vėliau skautai dalyvavo edukacinėse veiklose, kurias rengė atstovai iš Raudondvario dvaro menų inkubatoriaus bei Šakių menų studijos ,,Mena mena“. Skautai gamino muilus, vaškinius eglutės žaisliukus, kalėdinius magnetukus, sužinojo apie kitų tautų tradicijas ir savo jėgas išbandė gamindami sapnų gaudykles. Taip pat visus maloniai nustebino pažintis ir pokalbiai su vienuolėmis iš Peru bei Vilkaviškio vyskupijos jaunimo centro vadovu kun. Vytautu Mazirsku. Vėliau vakaras ir draugystė tęsėsi kartu su Kalėdų Seneliu.

Antrą rytą skautai dalyvavo šv. Mišiose, kurios buvo aukojamos Lukšių Šv. Juozapo bažnyčioje.Vėliau gamino šventinius angeliukus, kuriuos kartu su Gerąja žinia dalijo miestelio gyventojams. Sueigą vainikavo iškilminga uždarymo rikiuotė. Pasak J. Zokienės, lukšiečių skautų veiklos buvo finansuotos iš Neformalaus vaikų švietimo programos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px