Galima kreiptis dėl socialinės paramos mokiniams

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos socialinės paramos mokiniams įstatymo nuostatomis, nuo liepos 1 d. jau galima kreiptis dėl socialinės paramos mokiniams 2018/2019 mokslo metams gauti.
 
Kaip informavo rajono savivaldybės Socialinės paramos skyrius, jau galima kreiptis dėl socialinės paramos mokiniams – mokinių nemokamo maitinimo ir paramos mokinio reikmenims įsigyti.

Mokiniai turi teisę į nemokamą maitinimą ir į paramą mokinio reikmenims įsigyti, jeigu vidutinės pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienam gyvenančiam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio  (183 eurai).

Mokinio reikmenims įsigyti skiriama 57 eurų suma vienam mokiniui per kalendorinius metus.

Dėl nemokamo maitinimo galima kreiptis nuo liepos 1 d. per visus mokslo metus, dėl paramos mokinio reikmenims – iki spalio 5 d.

Ligos, nelaimingo atsitikimo, netekus maitintojo, mokiniams arba mokinius auginantiems bendrai gyvenantiems asmenims, patiriantiems socialinę riziką, bendrai gyvenantiems asmenims, auginantiems tris ir daugiau vaikų, vaikus auginantiems neįgaliems bendrai gyvenantiems asmenims bei mokyklų rekomenduojamais atvejais, atsižvelgiant į bendrai gyvenančių asmenų arba vieno gyvenančio asmens gyvenimo sąlygas (surašius buities ir gyvenimo sąlygų patikrinimo aktą), mokiniai turi teisę į nemokamus pietus, jeigu vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip du valstybės remiamų pajamų dydžiai – 244 eurai.

Dėl socialinės paramos mokiniams asmenys gali kreiptis į seniūnijų socialinius darbuotojus. Prašymas-paraiška socialinei paramai gauti taip pat gali būti pateiktas ir internetu http://www.spis.lt.
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.