Vaikų daugiau nei buvo prognozuota

Rajono savivaldybės Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus specialistai informavo, kiek ikimokyklinukų, priešmokyklinukų ir mokinių užregistruota Mokinių registre. Praėjusiais metais rajono švietimo įstaigose mokėsi 3 tūkst. 257 mokiniai, o šiemet – tik 3 tūkst. 96 mokiniai. Tai net 30 mokinių daugiau nei buvo prognozuota, bet 161 mažiau nei pernai.

Nors teigiama, kad kasmet vaikų mažėja, tačiau yra mokyklų, kuriose mokinių skaičius nesumažėjo, o net padidėjo. Lukšių Vinco Grybo gimnazijos Gelgaudiškio skyriuje mokslo metus pradėjo net 15 mokinių daugiau. Šiemet čia įgyti vidurinį išsilavinimą susirinko 39 vaikai (buvo 24). Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centro duris pravėrė 74 mokiniai (buvo 70) – keturiais daugiau nei pernai. Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazija pasipildė vienu mokiniu. Mokyklą lanko 322 gimnazistai (buvo 321), o šios gimnazijos Panovių skyrius neteko dviejų mokinių – mokslo metus čia pradėjo aštuoni vaikai (buvo 10).
 
Šakių „Žiburio“ gimnazijos bendruomenė sumažėjo dviem mokiniais – šiemet čia mokosi 443 gimnazistai (buvo 445). Suaugusiųjų klasėse rugsėjį pradėjo šeši mokiniai – trimis mažiau nei pernai. Penkiais mokiniais sumažėjo ir Gelgaudiškio pagrindinėje mokykloje. Čia mokosi 202 vaikai (buvo 207). Liūdnesnė situacija Griškabūdžio gimnazijoje, kurios duris šį rudenį pravėrė 32 gimnazistais mažiau nei pernai (buvo 310), Lekėčių mokykloje-daugiafunkciame centre, kuris neteko 14 mokinių – šiandien mokosi 105 (buvo 119), bei Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje, kur vaikų sumažėjo net 37. Lukšiuose liko 329 mokiniai (buvo 366).

Dešimčia mokinių sumažėjo Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro bendruomenė. Naujus mokslo metus pradėjo 80 vaikų (buvo 90). Nors mokinių sumažėjo ir Šakių „Varpo“ mokykloje, ji vis tiek išlieka didžiausia mokykla rajone. Šiemet čia mokosi 754 mokiniai (buvo 785). Po tris mokinius sumažėjo ir Šakių „Varpo“ mokyklos Siesartėnų skyriuje (buvo 39) ir suaugusiųjų klasėse (buvo 9).

Mokinių skaičius nesikeitė tik Kidulių pagrindinėje mokykloje – ir pernai, ir šiemet čia mokosi 101 vaikas. Tačiau mokyklos Sudaro Martyno Sederevičiaus skyriuje žymus pasikeitimas – mokslo metus pradėjo 11 vaikų mažiau nei pernai, t.y. 37 (buvo 48). Nors rugsėjo 1 d. į Sintautų pagrindinę mokyklą atėjo penkiais vaikais mažiau nei pernai, tačiau sintautiečiai ištikimi savo mokyklai. Čia mokosi 126 mokiniai. Vaikų mažėja ir Slavikuose. Šiemet pagrindinėje mokykloje mokysis 54 mokiniai, t.y. aštuoniais mažiau nei pernai. Žvirgždaičių progimnazija neteko keturių vaikų. Čia liko 34 mokiniai.

Paluobių mokyklai-daugiafunkciam centrui nuo šio rugsėjo tapus Griškabūdžio gimnazijos skyriumi, Paluobiuose liko tik ikimokyklinės ir priešmokyklinės grupės. Septyni čia mokyklą lankę mokinukai išvyko mokytis kitur. Registro duomenimis, šiemet rajono darželius bei ikimokyklines grupes mokyklose lanko 655 (buvo 639) ikimokyklinukai. Tai net 16 vaikų daugiau nei pernai. Priešmokyklinukų sumažėjo 12 vaikų. Šiandien yra 235 (buvo 247).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.