Tarp „silpnųjų“ mokyklų – septynios iš mūsų rajono

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) atrinko 30 pavyzdinių ir 150 silpnų mokyklų, kurioms per dvejus metus bus papildomai skirta 24 mln. eurų. Iniciatyvai numatytos Europos Sąjungos fondų lėšos daugiausiai bus skiriamos 5–8 klasių mokinių pasiekimams gerinti. Pinigai mokyklas turėtų pasiekti jau kitąmet ir bus skiriami dvejus metus.

Tarp atrinktų „silpnųjų“ mokyklų septynios iš Šakių rajono. Kaip informavo rajono savivaldybės Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas, tai geros mokyklos raišką turinčios Lukšių Vinco Grybo, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos ir Griškabūdžio gimnazijos, Lekėčių mokykla-daugiafunkcis centras bei Gelgaudiškio, Kidulių ir Sintautų pagrindinės mokyklos. Kad pakiltų šių švietimo įstaigų lygis, bus suteikiama konsultacinė ir finansinė pagalba, tai yra skiriamas didesnis krepšelis nei stipriosioms. Jos įgyvendins daugiau veiklų, kurias turės numatyti savo programose.
 
Lėšos bus skiriamos ugdymo aplinkai ir priemonėms, mokyklos veiklai tobulinti, mokymosi pagalbai, ugdymo aplinkai pagerinti, tiriamajai ir kūrybinei mokinių veiklai, mokytojų kvalifikacijai, papildomiems etatams švietimo pagalbai teikti.

Naujai įvedamu kokybės krepšeliu ŠMM siekia sudaryti prielaidas ugdymo kokybės gerinimui, sumažinant ugdymo kokybės skirtumus tarp savivaldybių. Kartu siekiama palaikyti „geros mokyklos požymių raišką“ turinčių mokyklų lygį, sudaryti prielaidas, kad tokios mokyklos dalytųsi patirtimi su silpnesnėmis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px