Varžėsi rajono matematikai

Sausio 16 d. Šakių „Žiburio“ gimnazijoje vyko 9-12 klasių matematikos olimpiada. Geriausiai joje sekėsi Šakių gimnazistams. Jie iškovojo daugiausiai prizinių vietų.

Tarp devintokų pirmąją vietą laimėjo Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivis Vilius Frančiakas, surinkęs devynis iš 25 galimų taškų. Jį matematikos moko mokytoja Remigija Kučiauskienė. Antrąją vietą užėmė tos pačios mokyklos pirmokas Titas Žievys, tik trimis taškais atsilikęs nuo nugalėtojo. Jo matematikos mokytoja Irena Piečiukaitienė. Trečioje vietoje – Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleivis Faustas Šarkanas, pelnęs penkis taškus (mokytoja Rita Kupstaitienė).
 
Tarp dešimtų klasių mokinių geriausiai pasirodė Kidulių pagrindinės mokyklos mokinys Nedas Rimavičius (mokytoja Laimutė Borutaitė), kurio sąskaitoje 5 taškai iš 25 galimų. Antrąją vietą užėmė Griškabūdžio gimnazijos antrokė Emilija Savickaitė, tik vienu tašku atsilikusi nuo nugalėtojo. Trečiąją vietą laimėjo Tomas Jasulevičius iš tos pačios gimnazijos, pelnęs tris taškus. Abu mokinius moko mokytoja Ilona Tamulienė.

Tarp vienuoliktokų visos prizinės vietos atiteko Šakių „Žiburio“ gimnazistams. Pirmoje vietoje – Liudas Balčiūnas, surinkęs 10 taškų iš 28 galimų, antroje – Povilas Užupis, dviem taškais atsilikęs nuo nugalėtojo. Abu juos matematikos moko mokytoja R. Kučiauskienė. Trečiąją vietą pasidalijo Paulius Bendžiūnas (mokytoja R. Kučiauskienė) ir Karolis Žukauskas (mokytoja I. Piečiukaitienė), pelnę po penkis taškus.

Tarp dvyliktų klasių mokinių geriausiai pasirodė Šakių „Žiburio“ gimnazijos ketvirtokas Tomas Ignatavičius, surinkęs 11 taškų iš 28 galimų. Jo matematikos mokytoja Aušra Grumulaitienė. Antroje vietoje – tos pačios mokyklos mokinė Gustė Žukauskaitė, kurios sąskaitoje keturi taškai (mokytoja Liucija Pauliukėnienė). Trečiąją vietą užėmė du taškus pelniusi Iveta Baltrušaitytė iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos. Ją matematikos moko Živilė Kažemėkaitienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.