Ir rudenį iš kiaušinių ritasi viščiukai

visciukai darzelyje
Šiais technologijų laikais stebėti, kaip kiaušinio išsirita nauja gyvybė, vaikams pasirodė tikras stebuklas. D. Pavalkio nuotr.


Nuo rugsėjo 30 d. Šakių vaikų lopšelio-darželio „Berželis“ „Boružėlių“ grupėje vyksta tikrų tikriausi stebuklai – nors ir ruduo, iš kiaušinių ritasi viščiukai. Kaip paaiškėjo, tai edukacijos „Magiški kiaušiniai“ atrakcija mažiesiems, galintiems stebėti, kaip į pasaulį ateina gyvybė.
 
Nors sakoma, kad viščiukus skaičiuoja pavasarį, tačiau šiemet darželyje „Berželis“ jie skaičiuojami rudenį. Auklėtoja Odeta Sakalauskienė, visai atsitiktinai užmačiusi „Magiškų kiaušinių“ edukaciją socialiniuose tinkluose, darželio vadovybei pritarus, nusprendė ją grupėje išbandyti. Jos teigimu, procesas, kai iš paprasto kiaušinio, kurį kasdien matome ir valgome, išsirita nauja gyvybė, vaikams pasirodė tikras stebuklas. Mat šiais technologijų laikais daugelis nė nesupranta, iš kur atsiranda kiaušiniai parduotuvėje, ir juo labiau, nėra regėję išsiritančio paukščiuko.

O. Sakalauskienė pasakojo, kad visas 10 dienų, kol inkubatoriuje ritosi viščiukai, vaikai negalėjo nuo jų atsitraukti ir nuolat sukiojosi aplink narvelį. Iš pradžių net vardus bandė jiems dėti – Debesėlis, Vaivorykštė, tačiau greitai pastebėjo, kad paukščiukų neįmanoma atskirti.

Pasak Šakių vaikų lopšelio-darželio „Berželis“ direktorės pavaduotojos ugdymui Dovilės Kazakauskienės, vaikams tai yra „superinė edukacija“, nes jie užsiėmę nuo ryto iki vakaro, be to, pasižiūrėti išsiritusių viščiukų nuolat ateina ir kitų grupių vaikai.

Nepasisekė tik paskutiniam viščiukui. Jis labai sunkiai ritosi iš kiaušinio ir mūsų apsilankymo metu dar tupėjo inkubatoriuje. Šakių vaikų lopšelio-darželio „Berželis“ direktorė Lina Viliūšienė pagailėdama vargšiuko jam patiesė net minkštą paklotuką, kad tik greičiau sustiprėtų ir prisijungtų prie viso būrio narvelyje. Tad trumpam viščiukai tapo ne tik grupės, bet ir viso darželio dėmesio centru.

„Boružėlių“ grupės auklėtojos teigimu, tėvų susirinkimo metu buvo nuspręsta išsiritusius viščiukus pasilikti. Juos sutiko priglausti vieno berniuko prosenelė.

„Neaišku, kaip bus, kai reikės išsiskirti su viščiukais“, – spėliojo O. Sakalauskienė, tačiau pavasarį visa grupė planuoja nuvykti aplankyti jų jau užaugusių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.