Programavimo konkurse triumfavo lukšietis

programavimo
Programavimo konkurse geriausiai pasirodė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos abiturientas Kristupas Kuras (dešinėje), kitas šios gimnazijos moksleivis – septintokas Dominykas Laukaitis buvo apdovanotas skatinamuoju prizu. Abu moksleivius informacinių technologijų moko mokytojas Antanas Burkšaitis. Lukšių V. Grybo gimnazijos nuotr.


Praėjusį penktadienį Šakių „Žiburio“ gimnazijoje vyko Suvalkijos regiono Dr. J. P. Kazicko moksleivių kompiuterininkų konkursas (jį sudaro informacinių technologijų taikymo konkursas ir programavimo konkursas). Jame dalyvavo 50 moksleivių iš Marijampolės, Vilkaviškio, Kalvarijos, Pilviškių, Jurbarko, Šakių ir Lukšių švietimo įstaigų.
 
Informacinių technologijų taikymo konkurse dalyvavo 15 moksleivių, visas prizines vietas iškovojo moksleiviai iš Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinės mokyklos. Programavimo konkurse dalyvavo 35 moksleiviai, čia geriausiai pasirodė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos abiturientas Kristupas Kuras, surinkęs 79 taškus iš 80 galimų. Kitas šios gimnazijos moksleivis – septintokas Dominykas Laukaitis – buvo apdovanotas rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus skatinamuoju prizu kaip jauniausias programavimo konkurso dalyvis. Abu moksleivius informacinių technologijų moko mokytojas Antanas Burkšaitis.

Baigiamasis forumas vyks kovo 14 d. Kauno  technologijos universiteto Informatikos fakultete. Kaip informavo Šakių „Žiburio“ gimnazijos matematikos ir informacinių technologijų mokytojas Giedrius Rinkevičius, jame pakviesti dalyvauti visi prizines vietas užėmę moksleiviai. Taip pat ir jauniausias programavimo konkurso dalyvis D. Laukaitis.

Baigiamajame etape moksleiviai susirungs trijuose konkursuose: programavimo, informacinių technologijų taikymo, multimedijos ir sukurtų programų konkursuose. Visi prizininkai bus apdovanoti Dr. J. P. Kazicko šeimos fondo ir rėmėjų įsteigtais prizais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.