TAU dovana studentams – nemokami mokslo metai

liukaitiene
Rektorė Margarita Liukaitienė džiaugiasi, kad norinčių dalyvauti tęstiniame neformaliame suaugusiųjų švietime daug. Iš viso šiuo metu studijuoja 303 žmonės. (D. Pavalkio nuotr.)


Anot Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) rektorės Margaritos Liukaitienės, karantinas juos, dirbančius suaugusiųjų švietimo srityje, užklupo nepasiruošusius. Buvo planuoti ,,gyvi“ susitikimai, edukacijos, ekskursijos, tačiau planai, nors ir nenoromis, buvo pakoreguoti. Dėl pavasarį susiklosčiusių sąlygų buvo sunku organizuoti kokybiškus užsiėmimus, todėl nuspręsta juos atidėti rudeniui.
 
„Kilus minčiai dirbti dar vienerius metus su savo fakultetų žmonėmis, dekanės vienbalsiai palaikė šią idėją. Nusprendėme pasiūlyti savo studentams pratęsti mokslus dar vienerius metus“, – apie po ilgų svarstymų kartu su kolegomis priimtą sprendimą pasakoja M. Liukaitienė.

Dėl šio sprendimo kursas tęsis ne dvejus, o trejus metus. Anot rektorės, kad studentai nesijaustų ,,palikti kartoti kurso“, nuspręsta už trečius metus neimti jokio mokesčio. Mokslų metinį mokestį kompensuos iš rezervinių universiteto lėšų. Apklausos, kiek studentų pasinaudos šiuo pasiūlymu ir mokysis kitais mokslo metais, universitetas nedarė, tačiau šiuo metu studijuoja 303 žmonės. Sprendimas nepalies anglų kalbos fakulteto ir vokiečių kalbų grupių, nes kai kurios iš jų mokslo metus baigė dirbdamos nuotoliniu būdu per „Zoom“ programą. Rudenį šie studentai gaus universiteto baigimo diplomus.

„Mūsų studentai ypač noriai lanko įvairius užsiėmimus, todėl galvojame, kad papildomi nemokami mokslo metai tik praturtins jų pažinimo bei žinių lobynus“, – džiaugiasi žmonių aktyvumu bei motyvacija tobulėti rektorė.

Kvietimas mokytis ir prisijungti naujiems studentams bus skelbiamas rugsėjo mėnesio pabaigoje. Naujai bus kuriamos tik anglų ir vokiečių kalbų grupės, nes kiti fakultetai jau užpildyti. Visiems norintiems studijuoti vienkartinis stojamasis mokestis į universitetą dvejiems metams yra dešimt eurų, o fakulteto mokestis metams – 20 eurų. Už šias lėšas, anot rektorės, vykdomos įvairios universiteto fakultetų veiklos. Taip pat nuo 2020 m. pradedamas naujas tarptautinis „Nordplus Adult“ projektas, susijęs su menais, tautodaile, muziejinėmis, istorinėmis lietuvių liaudies vertybėmis. Šio projekto partneriai – suomiai ir latviai. Rudenį visi studentai bus kviečiami dalyvauti projekte ir prisijungti prie veiklų. Pasak rektorės, kiekvienais metais studentų skaičius auga, todėl labai svarbu suderinti fakultetų veiklas taip, kad žmonės galėtų lankyti užsiėmimus po darbo ar studijuoti net keliuose fakultetuose.

„Mūsų universiteto pagrindinis tikslas, kad studijos pas mus būtų prieinamos kiekvienam norinčiam dalyvauti tęstiniame neformaliame suaugusiųjų švietime“, – sako M. Liukaitienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px