Stovyklų daugiau, tačiau lėšų tiek pat

Vasarą Šakiuose vykstančios dieninės vaikų stovyklos pritraukia didelį skaičių stovyklautojų, o tėvams tai galimybė savo atžalas užimti naudinga veikla. Šią vasarą iš neformaliojo vaikų švietimo skirtų 23 tūkst. 500 eurų numatyta surengti 14 įvairių stovyklų.

Minėtos lėšos padalintos 14 pareiškėjų, kurie stovyklas ketina rengti ne tik Šakiuose, bet ir kitose rajono vietose. Štai VšĮ „Robotikos akademija“ kvies į robotikos stovyklą, Plokščių mokykla-daugiafunkcis centras rengs stovyklą „Esu kalvų ir vandenų vaikas“, Gelgaudiškio kultūros centras siūlys stovyklą „Krepšinis: atrask save“, lėšos skirtos ir Sintautų bendruomenės centro stovyklai „Sintautuose gyvenu“, Labdaros fondo Lekėčių bendruomenės centro organizuojamai „Vasaros svajonių stovyklai“, sporto klubo „Audra“ dieninei vaikų sporto stovyklai „Audringieji“, Cirko meno asociacijos stovyklai „Mano vasara Šakiuose“, taip pat „Aš ir mano spalvota vasara“, kurią organizuoja Šakių kultūros centras, Zanavykų muziejaus stovyklai „Zanavykutis“, stovyklai „Kurti, konstruoti, programuoti“, kurią rengia mokytoja Raslita Liudžiuvienė, Jaunimo kūrybos ir sporto centro krepšinio stovyklai „NK Šakiai Camp“, Griškabūdžio kultūros centro jaunųjų kanklininkų stovyklai, VšĮ „Baltijos jūrų skautams“, organizuojantiems turistinę vasaros stovyklą „Gero vėjo“, bei VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Šakių vaikų dienos centro stovyklai „Nusišypsokime vasarai“.
 
Kaip sako Šakių kultūros centro administratorė Nida Klimaitienė, šiemet finansavimas stovykloms sumažintas, todėl teks daugiau veiklų vykdyti pasitelkiant savo resursus.

„Turime daug darbuotojų, kurie yra savo srities specialistai, tad stovykloje tikrai rengsime ir teatro, ir cirko, ir dailės užsiėmimus – kiekvieną dieną planuojame skirtingas veiklas, kad vaikai turėtų galimybę susipažinti su kuo daugiau sričių. Žadame daug įvairių veiklų, edukacijų, ekskursijų, pavyzdžiui, „Napoleono lobio paieškas“, prie kurių prisidės Kidulių dvaras, botanikos sodo aplankymą“, – apie Šakių kultūros centro rengiamos stovyklos planus pasakoja N. Klimaitienė.

„Antrus metus rengiame dieninę vaikų stovyklą, kurios pagrindinė veikla – „Lego“ kaladėlių konstravimas. Žinoma, šiemet ypač akcentuosime fizinį aktyvumą, rengsime smėlio pilių konkursą, muilo burbulų pramogą, dekoruosime šaukštelius, vyksime apsižvalgyti po Plokščių miestelį. Taip pat vieną dieną planuojame išvyką kažkur toliau, pavyzdžiui, į Kauną. Norėjome aplankyti šokolado ir žvakių liejimo edukacijas, tačiau šiais metais buvo sumažintos lėšos stovyklai, tad teks pasirinkti tik vieną edukaciją arba su vaikais vykti į Sudargo piliakalnius, Kidulių dvarą – šią Nemuno pusę“, – mąsto stovyklą organizuojanti Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro pradinių klasių mokytoja Raslita Liudžiuvienė.

Pernai stovyklas iš šių lėšų organizavo septyni pareiškėjai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.