Artėja mokslo metai: kokie jie nusimato?

scenarijus2
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pristato gaires ir scenarijus, kaip nuo rudens mokysis vaikai.


Antradienį Klaipėdoje surengtas Švietimo forumas, kurio metu pristatytos gairės, kokie bus artėjantys mokslo metai. Jie, kaip jau kalbėta ir anksčiau, priklausys nuo trijų epidemiologinių scenarijų, tačiau akcentuojama, kad bus stengiamasi, jog vaikai kuo daugiau mokytųsi mokykloje.
 
Forume dalyvavo ir Šakių savivaldybės vicemeras Darius Jakavičius, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas bei „Žiburio“ gimnazijos direktorė Jūratė Mozūraitienė ir Kriūkų mokyklos-daugiafunkcio centro vadovė Lilija Liutvinienė. Po susitikimo D. Jakavičius patikino, kad iš esmės susitikime aptarti jau anksčiau girdėti ir žinomi dalykai.

Grįžimo į mokyklas scenarijai orientuoti į tai, kokia tuo metu bus situacija šalies ligoninėse. Optimistiniu variantu, kuris įvardytas kaip 0 lygis, ligoninėse užsikrėtusių koronavirusu būtų mažiau nei 300 pacientų. Antrasis scenarijus (tai yra jau 1 lygio režimas)  įsigaliotų, kai ligoninėse būtų daugiau nei 300 pacientų, o 2 lygis, kai situacija ligoninėse – kritinė. Sprendimą dėl šio lygio režimo įvedimo priimtų Vyriausybė.

Šiuo metu mokyklose jau būtų taikomas 1 lygis. Taip pat numatoma, kad galimi vietiniai ribojimai, priimti savivaldybių lygmeniu.

Pradinukai visų trijų lygių atvejais eitų į mokyklą ir mokytųsi kontaktiniu būdu. Darželinukus, pasiekus 2 lygį, jei yra galimybė, būtų prašoma į darželius nevesti. Visgi kritiniu atveju vyresniųjų klasių mokiniai ir vėl gali išeiti į nuotolį, tačiau jiems rekomenduojama skiepytis, vyresniesiems teks dėvėti kaukes.

„Prioritetas – kontaktinis ugdymas ir tik jeigu įvyksta susirgimas, taikomas arba mišrus, arba nuotolinis, bet ne visai mokyklai, o tik tam tikrai klasei, kuri po tam tikro laiko ir vėl grįžtų į mokyklą“, – sakė vicemeras, pabrėžęs ir tai, kad nei prievartinio skiepijimo, nei prievartinio testavimo nėra ir negali būti, tai tik rekomendacinis dalykas, tačiau savikontrolei mokiniams testuotis bus rekomenduojama. Anot D. Jakavičiaus, tikrintųsi tos klasės, kur tai daryti sutiktų 30 proc. tėvų ir testuojami būtų tik sutinkančių tėvų vaikai.

„Turime suprasti: kad grįžtume į normalų gyvenimą, tiesiog yra tam tikros taisyklės, kurių reikia laikytis“, – sakė vicemeras, pridūręs ir tai, kad neformalus ugdymas taip pat turėtų vykti, tačiau reikėtų dėvėti kaukes.

Rugsėjo 1-osios švenčių rekomenduojama nerengti, o išimtis taikyti tik pirmokams.
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px