Rajono moksleiviai dainavo užsienio kalbomis

dainavoBalandžio 25 dieną Griškabūdžio gimnazijoje vyko moksleivių festivalis „Dainuojame užsienio kalbomis“, kuris tradiciškai rengiamas vis kitoje rajono mokykloje. Šiemet griškabūdiečiai sulaukė gausaus dainininkų būrio iš Šakių „Žiburio“, Lukšių Vinco Grybo gimnazijų, Lekėčių, Kriūkų, Plokščių ir Šakių „Varpo“ vidurinių bei Žvirgždaičių, Sintautų ir Šakių „Aukuro“ pagrindinių mokyklų.

Nuotr. Festivalis „Dainuojame užsienio kalbomis“ į sceną sukvietė gausų būrį rajono moksleivių.

Moksleiviai dainavo rusų, vokiečių, anglų ir net prancūzų kalbomis. Savo dainas pilnutėlei žiūrovų salei dovanojo įvairaus amžiaus moksleiviai – nuo penktoko iki dvyliktoko. Net šešias dainas festivalyje atliko Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos moksleiviai: Justė Kazlauskaitė, Paulina Mockaitytė ir Marius Petkus, Gerda Geršvaltaitytė, Tautvydė Izmailovaitė, Modesta Domeikaitė ir Vismantė Vasaitytė. Tris kartus į sceną lipo Kriūkų vidurinės mokyklos dainorėliai: 9 – 10  klasių merginų ansamblis, 6 – 9 klasių merginų tercetas bei Laura Zėringytė.

Po dvi dainas atvežė Lekėčių vidurinės mokyklos moksleiviai – 10 klasių merginų ansamblis ir Ieva Januškaitė, Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos 8 ir 6 klasių merginų ansambliai, Lukšių Vinco Grybo gimnazijos merginų ansamblis ir 5 – 6 klasių mergaičių trio. Festivalio organizatoriai žiūrovus pralinksmino dainomis, kurias atliko jaunimo vokalinis  ir 7 klasių mergaičių ansamblis.
 
Po vieną dainą užsienio kalbomis susirinkusiesiems dovanojo Šakių „Žiburio“ gimnazijos duetas, Plokščių vidurinės mokyklos 5 – 7 klasių mišrus vokalinis ansamblis ir Sintautų pagrindinės mokyklos 5 – 7 klasių mergaičių ansamblis.

Pabaigoje nuskambėjo bendra visų festivalio dalyvių daina, buvo įteikti Švietimo ir sporto skyriaus Padėkos raštai bei Griškabūdžio gimnazijos prisiminimo suvenyrai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.