Po įskaitų abiturientų laukia egzaminai

Rajono bendrojo lavinimo mokyklų abiturientai jau pradėjo pagrindinę brandos egzaminų sesiją. Jie išlaikė visiems privalomą lietuvių kalbos įskaitą, o tie, kas pasirinko užsienio kalbų egzaminus, neseniai išlaikė ir tų kalbų įskaitas. Be to, praėjusio mėnesio pabaigoje moksleiviai žinias pasitikrino savo noru pasirinktoje kompiuterinio raštingumo įskaitoje. Kitą mėnesį jau prasidės egzaminų sesija.

Vienintelę privalomą lietuvių kalbos įskaitą turėjo laikyti 472 rajono abiturientai, tačiau net 11 į ją neatvyko: penki – Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriuje, trys – Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos suaugusiųjų klasėje, du – Gelgaudiškio vidurinėje mokykloje, vienas – Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijoje. Beje, šioje mokymo įstaigoje vienam abiturientui įskaitos nepavyko išlaikyti. Pasak Švietimo ir sporto skyriaus vyresniojo specialisto Gintaro Demeniaus, jei bus pripažinta, kad į įskaitą abiturientai negalėjo atvykti dėl pateisinamų priežasčių, jiems bus sudarytos sąlygos kitu laiku laikyti įskaitą. Neišlaikę lietuvių kalbos įskaitos, moksleiviai egzamino laikyti negalės. Taigi išeitų, kad neišlaikę privalomojo egzamino, jie negaus ir brandos atestato.

Visų laikiusiųjų lietuvių kalbos įskaitą žinios vidutiniškai buvo įvertintos 8,67 balo, tai yra 0,28 balo geriau nei praėjusiais metais. Didžiausius vidutinius balus gavo Griškabūdžio gimnazijos (9,73), Kriūkų (9,53) ir Gelgaudiškio (9,36) vidurinių mokyklų moksleiviai. Mažiausiais vidutiniais balais įskaitą išlaikė Marijampolės PRC Kudirkos Naumiesčio skyriaus (7,09) abiturientai. Birželio 1 dieną valstybinį  lietuvių kalbos brandos egzaminą laikys 327, o mokyklinį  – 149  abiturientai.
 
Iš pasirenkamųjų užsienio kalbų brandos egzaminų daugiausiai kandidatų – net 157 panoro laikyti anglų kalbą. Į įskaitą neatvyko vienas Lukšių Vinco Grybo gimnazijos abiturientas. Įskaitos neišlaikė viena Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivė. Visų laikiusiųjų šią įskaitą žinios vidutiniškai buvo įvertintos  7,48 balo – 0,71 balo žemiau nei praėjusiais metais. Geriausiai šią įskaitą išlaikė ir didžiausius vidutinius įvertinimus (9,14 balo) gavo Griškabūdžio gimnazijos moksleiviai. Mažiausi vidutiniai balai parašyti Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos suaugusiųjų klasės abiturientams. Didžioji dalis laikiusiųjų anglų kalbos įskaitą - net 73 moksleiviai iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos. Jų žinios įvertintos vidutiniškai 7,65 balo.

Vokiečių kalbos egzaminą pasirinko 44 kandidatai ir jie visi sėkmingai išlaikė įskaitą. Visų laikiusiųjų žinios vidutiniškai įvertintos 8,83 balo – 0,21 balo žemiau nei praėjusiais metais. Daugiausiai laikiusiųjų vokiečių kalbos įskaitą buvo Šakių „Žiburio“ gimnazijoje ir Šakių „Varpo“ vidurinėje mokykloje – po 19. Jų žinios vidutiniškai įvertintos atitinkamai 8,84 ir 9,74 balo. Vokiečių kalbos įskaitą laikė ir vienas Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos suaugusiųjų klasės abiturientas. Jo žinios įvertintos aukščiausiai - 10 balų.

Rusų kalbos egzaminą pasirinko tik du kandidatai: po vieną iš Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos suaugusiųjų klasės ir Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos. Abiejų žinios įvertintos dešimtukais.
Užsienio kalbų valstybinius brandos egzaminus moksleiviai laikys ateinantį mėnesį: gegužės 12 dieną vyks vokiečių kalbos egzaminas, gegužės 19 dieną – anglų kalbos, gegužės 26 dieną – rusų kalbos egzaminas.
Kompiuterinio raštingumo įskaitą rinkosi 206 kandidatai (48,9 proc. visų rajono dvyliktokų), tačiau į ją neatvyko du abiturientai iš Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos. Tik 14 moksleivių šios įskaitos nepavyko išlaikyti – po šešis Šakių „Varpo“ vidurinėje mokykloje ir Šakių „Žiburio“ gimnazijoje, po vieną Griškabūdžio ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijose. Vidutinis išlaikymo proc. - 93,14. 100 proc. įskaitą išlaikė Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos, Gelgaudiškio, Kriūkų, Plokščių ir Šakių „Varpo“ (suaugusiųjų klasės) vidurinių mokyklų abiturientai. Laikyti įskaitos nepasirinko nei vienas Lekėčių vidurinės mokyklos ir Marijampolės PRC Kudirkos Naumiesčio skyriaus moksleivis.   

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.