Anglų kalbos olimpiadoje sėkmė lydėjo aukuriečius

Praėjusį mėnesį 7 – 10 klasių anglų kalbos olimpiadoje tarpusavyje rungėsi 77  rajono bendrojo lavinimo mokyklų moksleiviai. Šį kartą geriausias žinias parodė ir daugiausiai prizinių vietų laimėjo Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos moksleiviai.

Tarp 18 olimpiadoje dalyvavusių septintokų pirmąją vietą užėmė Andrius Bendoraitis iš Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos (mokytoja J.Poderienė). Jis surinko 97 balus. Antroje vietoje liko Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos moksleivė Gabrielė Venskaitytė  (mokytoja J.Janušaitytė), nuo jo atsilikusi 8 balais. Trečiąją vietą pasidalijo du po 87 balus surinkę,  septintokai – Morta Naujokaitytė iš Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos (mokytoja J.Bernotienė) ir Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos moksleivė Emilija Andriukaitytė  (mokytoja E.Venciuvienė).

Anglų kalbos olimpiadoje dalyvavo 19 aštuntokų. Tarp jų geriausiai pasirodė Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos moksleivė Augustė Rinkevičiūtė (mokytoja J.Poderienė), surinkusi 83 balus. Antrąją vietą laimėjo Algirdas Kirvelaitis iš Griškabūdžio gimnazijos (mokytoja I.Krukienė). Jo sąskaitoje 77 balai. Trečiąją vietą užėmė trys moksleiviai surinkę vienodą balų skaičių – Alanas Juzokas (mokytoja D.Kazakauskienė) iš Plokščių vidurinės mokyklos, Gabija Prazdeckaitė  (mokytoja J.Poderienė) ir Lukas Pratusevičius (mokytoja G.Šimaitienė) iš Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos.
 
Tarp devintokų geriausiai anglų kalbą mokėjo Leonas Rėčkus, surinkęs 106 balus, (mokytoja J.Kriaučiūnienė) iš Sintautų pagrindinės mokyklos. Antrąją vietą laimėjo Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos moksleivis Marius Petkus, nuo jo atsilikęs tik 4 balais (mokytojas L.Jurgaitis). Trečioje vietoje du po 99 balus surinkę devintokai – Marius Uždravis (mokytoja A.Petrašienė) iš Gelgaudiškio vidurinės mokyklos ir Adelė Kaukaitė (mokytoja R.Poderytė) iš Lekėčių vidurinės mokyklos.

Dešimtokų tarpe pirmąją vietą laimėjo Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivis Tomas Naujokaitis (mokytoja I.Martinkaitienė). Antroje vietoje liko Gerda Jokimaitytė (mokytoja I.Martinaitienė) iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos. Trečiąją vietą užėmė Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos dešimtokė Austėja Dapkutė (mokytoja D.Kudule).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.