Prie Gelgaudiškio mokyklos išaugs „Prisiminimų sodas“

gaubasNuo ankstyvo pavasario Gelgaudiškio vidurinėje mokykloje  įgyvendinamas „Kūrybinių partnerysčių“ projektas, pavadintas „Susitikimų sodu“. Į bendrą kūrybinę veiklą kartu su mokyklos septintokais ir skulptoriais Žilvinu Landzbergiu bei Martynu Gaubu įsitraukė ir miestelio bendruomenė.

Nuotr. „Prisiminimų sodo“ viziją Gelgaudiškio vidurinės mokyklos septintokai kartu su skulptoriumi M.Gaubu pirmiausiai nubraižė popieriuje.

Pirmojo susitikimo su skulptoriumi Ž.Landzbergiu metu mokiniai ir juos kuruojanti mokytoja Rita Murauskienė nusprendė, kad labiausiai mokyklos aplinkoje jiems trūksta poilsio zonos, ypatingos vietos, kurioje būtų galima susitikti ir smagiai praleisti laiką. Šiam jų sprendimui pritarė ir mokyklos vadovybė - projektą administruoti ėmėsi direktoriaus pavaduotoja Lilija Ūsienė. Džiugu, kad ši mokinių idėja uždegė ir kitus gelgaudiškiečius. Projekto dalyvius visais iškilusiais klausimais mielai konsultuoja technologijų mokytojas Vidas Senkus, dailės mokytoja Eglė Dragūnaitytė,  mokyklos ūkinės dalies darbuotojai, UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“ direktorius Edmundas Rinkevičius bei  vyriausiasis technologas Kęstutis Jesiūnas.
 
Šis projektas kaip mažas upelis įsilies į didelę, pilną idėjų ir kūrybos jūrą. Pasak projekto kuratorės, bendros kūrybinės veiklos metu stiprėja mokinių tarpusavio santykiai, betarpiškas bendravimas, ugdomas meno suvokimas, atsakingumas ir gebėjimas dirbti komandoje. Jausdami visos bendruomenės palaikymą jie gali drąsiai įgyvendinti savo idėją – sukurti žalčio skulptūrą - suoliuką, kurio maketą nubraižė popieriuje ir nulipdė iš plastilino bei molio.

Mokiniai labai noriai įsijungė į darbą: mergaitės gražino gėlyną, berniukai kasė duobę pamatams, vėliau, išklausę gelžbetonio gamyklos specialistų konsultacijas, betonavo. Kartu su skulptoriumi Martynu mokiniai surašė savo palinkėjimus, kuriuos sudėjo į butelį ir įleido į betono duobę – tai atminimas ateities kartoms. „Susitikimų sodo“ idėja sėkmingai pradėta įgyvendinti. Kaip sakoma, gera pradžia – pusė darbo, o bendra veikla bus tęsiama ir toliau.

„Kūrybinių partnerysčių“ projekte, kuris skatina mokyklų ir menininkų  bendradarbiavimą siekiant ugdyti kūrybingą ir kritiškai mąstantį šiuolaikinį žmogų, dalyvauja 43 Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklos. Tarp jų Gelgaudiškio vidurinė mokykla ir Griškabūdžio gimnazija.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.