Griškabūdžio gimnazijoje - naktinė projekto sesija

pokyciu mokykla2Kovo 12 dieną  kūrybinių partnerysčių „Pokyčių mokyklos“ programos projekto „Mokausi + Kuriu = Tobulėju“ kūrybos agentė Greta Klimavičiūtė – Minkštimienė, kuriantys praktikai Justas Tertelis, Algirdas Sabaliauskas ir Mindaugas Butvila bei projekto koordinatorė Ilona Tamulienė pakvietė Griškabūdžio gimnazijos moksleivius į naktinę sesiją. Joje dalyvavo abi septintos ir abi devintos klasės bei jų auklėtojos.
 
Nuotr. Naktinės sesijos organizatoriai ir gimnazijos mokytojai šėlo ne mažiau nei moksleiviai.
 
Mokyklos salėje projekto dalyviai susipažino vieni su kitais, mat nors ir mokosi kartu - niekada artimiau nebendravo. Čia jie žaidė įvairiausius žaidimus, atliko įdomias užduotis, dalyvavo kūrybiškumo idėjos mokykloje pristatyme. Pasak kuriančio praktiko architekto M.Butvilos, pagrindinė kūrybiškos klasės esmė – erdvė, kurioje būtų gera mokytis, kurti, tobulėti ir dalintis patirtimi bei idėjomis. Jis gimnazistams pristatė mažosios architektūros workshopą, kuris vyko įvairiose mokyklos erdvėse: koridoriuose, laiptinėse ir mokyklos pagrindiniame hole. Šio workshopo tikslas - per labai trumpą laiką dirbant komandoje pasirinktai mokyklos erdvei sukurti kokį nors meno kūrinį arba  kaip nors kitaip išradingai atgaivinti erdvę. Taip buvo realizuotos net devynios idėjos, kurios pakeitė mokyklos vaizdą.

Pirmoji idėja - šviesus medinis suoliukas virto minkštu juodu suoliuku, kurio atlošas ir porankiai buvo aptaisyti pripūstomis guminėmis pirštinėmis, antroji – dekoracinė lempa  iš pripūstų guminių pirštinų, nudažytų įvairiausiomis spalvomis. Trečioji idėja - lietuvių kalbos kabineto durų apipavidalinimas, kur buvo sukurtas specialus dizainas, naudojant popieriaus lapus ir purškiamus dažus. Ketvirtoji idėja - paveikslas „Šachmatų lenta“ niūriai mokyklos erdvei prie sporto salės praskaidrinti. Penktoji idėja – nupieštos šypsenos ant visų antrojo aukšto kabinetų durų, siekiant sukurti gerą nuotaiką kitą dieną į mokyklą atėjusiems gimnazistams.  Šeštoji idėja – „Linksmoji laiptinė“ – turėklai apvynioti minkšta medžiaga su burbuliukais, kurie paspaudus sproginėja (tai medžiaga, į kurią vyniojami daiktai, kad nesudužtų). Septintoji idėja – „Nekišk rankų“ padaryta siekiant apsaugoti mokinių rankas, kurie per tvorelę, skiriančią rūbinę ir koridorių, siekia nusikabinti savo striukes. Ji buvo apjuosta tinklu su pripūstomis baltomis guminėmis  pirštinėmis. Aštuntoji idėja -  iš popierinių dėžių kampų sukurta meninė skulptūra prie mokytojų kambario esančių nedarinėjamų durų. Devintoji idėja – „Minčių lenta“ mergaičių tualete, kad užrašai nebūtų rašomi ant sienų. Šiuos pokyčius mokyklos erdvėse įgyvendino septintokai, susiskirstę į komandas po 6 mokinius.

Mokiniai aktyviai dalyvavo suplanuotose konsultanto rinkodaros ir rinkotyros klausimais Algirdo Sabaliausko veiklose, pradedant realizuoti „Stikis.lt“ idėjas. Jiems patiko praktikuotis, ruoštis tokioms situacijoms, kaip pavyzdžiui bandomasis pokalbis su spaustuvės vedėju dėl lipdukų gaminimo. Tarp jų nebuvo nei vieno pikto ar kažkuo nepatenkinto. Visų veiduose švietė šypsenos, spindėjo akys ir nesimatė jokių nuovargio šešėlių. Tai automatiškai bendrą atmosferą padarė dar malonesne darbui, kuris ir taip buvo įdomus bei linksmas!  Naktį vieni žaidė žaidimus, kiti žiūrėjo filmus.  Daugeliui toks pirmą kartą gimnazijoje suorganizuotas renginys taip patiko, kad mokiniai išreiškė norą, jog tokios naktinės sesijos mokykloje vyktų dažniau.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.