Moksleivių žinios prastėja

Birželio 13 dieną privalomą pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrą (PUPP) baigė 437 (pernai – 432) rajono bendrojo lavinimo mokyklų dešimtokai. Apžvelgus lietuvių kalbos ir matematikos testų rezultatus, galima teigti, kad moksleivių žinios kasmet prastėja.
 
Lietuvių kalbos PUPP nedalyvavo 17 moksleivių, o 24 dešimtokų (pernai – tik 12) žinios buvo įvertintos nepatenkinamais balais. Aštuntukais testą išlaikė 67, devintukais – 52, o dešimtukais – tik 13 kandidatų. Bendras patikrą laikiusių dešimtokų vidutinis balas nedaug tesiskiria nuo praėjusių metų – 6,41 (pernai - 6,80). Kaip ir kiekvienais metais, daugiausiai – net 91, šią patikrą laikė Šakių „Žiburio“ gimnazijos antrokų. Bendras jų vidurkis  - 7,51. Tai aukščiausias vidutinis balas iš visų bendrojo lavinimo mokyklų dešimtokų pasiekimų. Žemiausiu vidurkiu – 3,96 įvertintos Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus lietuvių kalbos patikrą laikiusių dešimtokų žinios.

Į matematikos PUPP neatvyko 19 kandidatų. Bendras patikrą laikiusių dešimtokų vidutinis balas gerokai žemesnis nei praėjusiais metais – 4,69 (pernai - 5,96). Net 110 moksleivių (pernai – tik 57) iš testo gavo nepatenkinamus pažymius, tarp jų net 30 vienetų. Aštuntukais PUPP išlaikė 34, devintukais – 13, dešimtukais – 9 moksleiviai. Aukščiausiu vidutiniu balu – 6,08 (pernai - 7,94) įvertintos Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivių žinios. Žemiausiu – 1,52 balo vidurkiu matematikos PUPP išlaikė Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus dešimtokai.

Pasak rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyresniojo specialisto Gintaro Demeniaus, be pateisinamos priežasties į patikrą neatvykę moksleiviai, negaus pagrindinio mokslo baigimo pažymėjimų, tačiau jis neįvardijo, ar tokių mūsų rajone buvo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.