Turkiška virtuvė – originali, itin daug vartojama sodrių prieskonių, o desertai labai saldūs. Ir prieš valgį, ir po jo įprasta išgerti arbatos - tai tarsi svetingumo ženklas. Labai originali juodoji arbata – gana stipri, tad geriama iš nedidelių tulpės pavidalo taurių. Turkišką arbatą galima saldinti cukrumi, bet negalima jos skaninti pienu. Tos šalies įstaigose daugiausiai dirba vyrai.
Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus mokytoja Alma Rastupkevičienė pasakojo, kad mokinius stažuotėje globojo, mokė ir padėjo nuoširdūs, praktikos organizavimo patirties turintys meistrai: Tarik Subay, Aysen Sevket Cakal ir Zeynel Ozarman. Su jais visada buvo galima pasitarti, išsiaiškinti rūpimus klausimus.
Pasak D.Jakštytės, šios stažuotės metu mokiniai ne tik susipažino su Turkijos virtuve ir įgijo naujos profesinės patirties, bet ir išsiaiškino padavėjo ir barmeno darbų specifiką Turkijoje bei šiai profesijai keliamus reikalavimus. Be to, jie turėjo galimybę pasižvalgyti po įspūdingas apylinkes, išsimaudyti Viduržemio jūroje.
Stažuotė užsienyje – tai ne vien tik nauja profesinė patirtis ir nauji įgūdžiai, bet ir turiningas laisvalaikis bei pažintis su nauja šalimi, jos žmonėmis ir papročiais.