Keliuose - prevencinės priemonės2

Lietuvos kelių policijos pareigūnai liepos mėnesį visoje šalyje organizuoja prevencines priemones. Pagrindinis dėmesys bus skiriamas vairuotojų blaivumo patikrinimams, privalomų saugos priemonių naudojimui, važiavimo greičio, pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolei.
 
Prevencinės priemonės:
Liepos 1 - 6 ir 14 - 20 dienomis - transporto priemonių važiavimo greičio, pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolė.
Liepos 4 - 6, 11- 13, 18 - 20 ir 25-27 dienomis - transporto priemonių vairuotojų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių medžiagų patikrinimai.
Liepos 7 - 20, ir liepos 28 - rugpjūčio 3 dienomis - privalomų saugos priemonių naudojimo kontrolė (saugos diržai, saugos šalmai, vaikų vežimas automobiliuose).
Liepos 21- 27 dienomis - krovininių automobilių ir autobusų kontrolė (inicijuota Europos kelių policijos tinklo TISPOL, vykdoma daugelyje Europos šalių).
Liepos 28 - rugpjūčio 3 dienomis - pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolė.

Šiais metais mūsų šalyje policijos pareigūnai jau išaiškino 184 402 Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Tarp pažeidimų: 369 pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejai, 5 930 neblaivių vairuotojų, 64 695 nustatyto važiavimo greičio viršijimo atvejai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.