Užtikrinti tvarką padėjo jaunieji policijos rėmėjai

policijos padejejaiNerūpestingas vasaros atostogų laikas bėga į pabaigą ir kai kurie jaunuoliai skuba jį prasmingai išnaudoti. Taip galima pasakyti apie jaunuosius policijos rėmėjus, kurie mielai talkino pareigūnams per Žolinių šventę, vykusią rugpjūčio 15 d. Gelgaudiškyje.
 
Nuotr. Gelgaudiškio miestelio šventėje policijos pareigūnams palaikyti bendrąją tvarką padėjo jaunieji policijos rėmėjai.
 
Padėjo pareigūnams

Jaunieji policijos rėmėjai šventės metu padėjo policijos pareigūnams užtikrinti viešąją tvarką, nurodė atvykusiems vairuotojams automobilių stovėjimo vietas. Anot Šakių policijos komisariato Prevencijos poskyrio vyresniosios specialistės Aušros Mockevičiūtės, mūsų rajono jaunieji savanoriai tokią veiklą vykdė pirmą kartą. Lig šiol jaunieji policijos rėmėjai talkindavo sporto šventėse ar įvairiuose renginiuose, kurie vykdavo mokyklose. Dalyvavimas tokiame masiniame renginyje, kur susirenka įvairaus mentaliteto ir skirtingų pažiūrų žmonės, anot specialistės, buvo jaunimui nemenkas iššūkis. Pasak A. Mockevičiūtės, jauniesiems policijos rėmėjams šventės metu teko pamatyti abi mūsų tautiečių mentaliteto puses – tiek kultūringumą ir dėkingumą už pagalbą, tiek nesupratingumą ir atšiaurų elgesį. Tačiau atrodo, kad jaunimo tai neišgąsdino, – jie po renginio buvo pilni įspūdžių bei emocijų. Vyresnioji specialistė džiaugiasi, kad prieš pat Žolinių šventę į jaunųjų savanorių gretas įsiliejo du Gelgaudiškio miestelio jaunuoliai ir vienas Šakių miesto savanoris. Jie papildė jaunųjų policijos rėmėjų gretas (dabar jų yra netgi 23). Per Gelgaudiškyje vykusią šventę dalyvavo 11 jaunųjų policijos rėmėjų – septynios merginos ir keturi vaikinai.

Užtikrino tvarką

Gelgaudiškio bendruomenės „Atgaiva“ vadovas Artūras Varankevičius sako, kad jaunieji policijos rėmėjai tikrai labai prisidėjo prie bendros tvarkos užtikrinimo miestelio šventėje. Jaunuoliai ne tik nurodė šventės svečiams laisvas automobilių stovėjimo vietas, bet sutemus stebėjo renginyje susirinkusių žmonių elgesį. Kilus konfliktui ar kokiam nesusipratimui, jie iš karto pranešdavo policijos pareigūnams, todėl šią Žolinių šventę, lyginant ją su kitomis, jau buvusiomis, kiekvienas dalyvis galėjo jaustis žymiai saugesnis. Pačių policijos rėmėjų buvimas šventėje, anot bendruomenės pirmininko, suteikė renginiui solidumo.

„Susirinkusieji žinojo: jeigu reikės kažkokios pagalbos, ją suteiks savanoriaujantys šventėje jaunuoliai“, - sakė A. Varankevičius.
 
Sąmoningesnė visuomenė

Bendruomenės pirmininkas džiaugėsi ir dar dėl vieno svarbaus dalyko – to, kad per šių metų didžiausią Gelgaudiškio miestelio šventę pavyko sumažinti alkoholio vartojimą (kaip žinoma, savivaldybės taryba uždraudė Gelgaudiškio seniūnijoje per Žolinės šventę prekybą stipriaisiais alkoholiniais gėrimais).

„Tikrai sumažėjo žmonių, kurie viešai dienos metu demonstratyviai gertų alkoholį jaunimo ar vaikų akivaizdoje. Tad labai džiugu, kad ši pilietinė akcija pasiekė žmonių širdis ir jie pamažu tampa sąmoningesni“,- aiškina bendruomenės pirmininkas.

A. Varankevičius prisimena, kad per ankstesnes miestelio šventes girtaujantys asmenys įsiveldavo į įvairius konfliktus jau dienos metu, šįmet šventė buvo gana rami. Kadangi gyventojai vartojo silpnesnius gėrimus, tai, ko gero, irgi turėjo įtakos kultūringesniam jų elgesiui.

A. Varankevičius sako, kad ateityje bendruomenės atstovai taip pat nusiteikę bendradarbiauti su jaunaisiais policijos rėmėjais ir skatinti žmones negerti stiprių alkoholinių gėrimų švenčių metu. „Juk žymiai maloniau ateiti į renginį, patirti įvairių smagių įspūdžių ir išeiti iš jo maloniai nusiteikusiam“, – sako bendruomenės pirmininkas. Kad šventės taptų malonių susibūrimų vieta, dėl to turi stengtis visi jų dalyviai. „Atgaivos“ vadovas sako, kad ši Žolinių šventė yra didelė paskata ir ateityje siekti, kad miestelio šventės būtų blaivios ir kultūringos.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.