Rajone siautėja gaisrai

gaisras javaiRugpjūčio 17 d. Šakių seniūnijos Švarplių kaime imant derlių javų lauke kilo gaisras, kurio metu nudegė 1 ha kviečių ir 3 ha ražienų.
 
Nuotr. Švarplių kaime laukuose kilusį gaisrą ugniagesiams gelbėtojams pagelbėjo užgesinti ūkio darbininkų operatyvumas ir turima technika.
 
Nustatyta, kad gaisras kilo dėl javų kombaine esančio šiaudų smulkintuvo gedimo. Visa laimė, kad tuo metu pjovę lauką darbininkai greitai sureagavo į situaciją ir puolė visomis turimomis priemonėmis gesinti gaisrą. Kaip sakė Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos poskyrio viršininkas Gintaras Ščajevas, džiugu, kad darbininkai į gaisro vietą greitai atgabeno ūkyje turimą vandenvežę, kuri turėjo 10 kubų talpą. Pavyko gana greitai ir operatyviai užgesinti gaisrą. Pasak poskyrio viršininko, nors technikos laukuose buvo daug ir visomis įmanomomis priemonėmis darbuotojai stengėsi sumažinti gaisro plitimą, situaciją apsunkino stiprus vėjas. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistas džiaugiasi, kad ūkio valdytojas buvo tinkamai pasirūpinęs saugumo priemonėmis, greitai parūpino vandens cisterną bei kitą techniką.

Rugpjūčio 18 d. Kriūkų seniūnijoje Kumečių kaime taip pat užsidegė kombainas ,,Claas Dominator 106“. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams iš kombaino variklio skyriaus rūko dūmai, gaisras buvo operatyviai užgesintas. Gaisro metu apdegė kombaino variklio skyrius.

Šių metų rugpjūtį jau kelintas kartas, kai rajone dega javų ir ražienų plotai, vienas šieno kūgis, 4 javų kombainai, taip pat nudegė 50 kv. metrų pievos ir 10 kv. metrų sausos žolės. Iš viso ligi rugpjūčio 19 d. jau kilo 17 gaisrų (pernai per visą rugpjūtį buvo kilę 5 gaisrai).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.