Rajone – devyni kyšininkavimo atvejai

kysiu zemelapisSpecialiųjų tyrimų tarnyba (STT) paviešino specialų 2015 m. bandymų papirkti policijos pareigūnus žemėlapį.

Nuotr. Praėjusiais metais Šakių rajone bandyta papirkti net devynis policijos pareigūnus, visoje Marijampolės apskrityje – 55.

Kaip nurodo STT, iš viso pernai metais Lietuvoje buvo fiksuoti 817 policijos pareigūnų papirkimo atvejų. Marijampolės apskrityje – 55 atvejai. Šakių rajono policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje per praėjusius metus dėl papirkimo pradėti devyni ikiteisminiai tyrimai. Penki atvejai buvo, kai mėginta papirkti Šakių policijos komisariato pareigūnus, keturis kartus – rajone patruliavusius Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnus. Dažniausi kyšiai pernai buvo siūlomi  bandant išsisukti dėl transporto priemonės vairavimo esant neblaiviam.
 
STT parengtame žemėlapyje nurodoma, kiek kartų policijos pareigūnus bandyta papirkti kiekvienoje iš 10 Lietuvos apskričių. Daugiausia  bandymų papirkti pareigūnus kyšiais fiksuota Vilniaus (267), Kauno (122) ir Alytaus (94) apskrityse.

2015 m. mažiausia policijos pareigūnui duoto kyšio suma siekė 2 eurus, o didžiausia – 1 520 eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.