Rajono ugniagesiai minėjo profesinę šventę

riauba rekesiusLina POŠKEVIČIŪTĖ

Gegužės 4-oji – Šv. Florijono diena. Ta proga rajono ugniagesiai rinkosi į Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią, kur už juos buvo aukojamos šv. Mišios. Vėliau apdovanoti ir pagerbti nusipelniusieji. Vidudienį moksleiviams surengta parodomoji programa.

Nuotr. Linas Riauba (kairėje) priėmė priesaiką ir dirbs Šakių  priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektoriumi. Jį pasveikino tarnybos viršininkas Virginijus Rekešius.

Šv. Mišias aukojęs kunigas Vitalij Volodkovič sakė, kad ugniagesių profesija reikalauja ypatingos drąsos, pasitikėjimo savo jėgomis, gelbstint žmonių gyvybes. Šv. Mišių metu priesaiką priėmė naujas darbuotojas Linas Riauba, kuris dirbs Šakių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje (PGT) inspektoriumi. Kunigas V. Volodkovič linkėjo visiems ugniagesiams laikytis ugniagesio priesaikos ne žodžiais, o realiais darbais.

Po pamaldų susirinkusius sveikino Marijampolės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vadovas, vidaus tarnybos pulkininkas Vidas Barauskas. Jis pabrėžė, kad šiandien ugniagesiai dalyvauja saugios visuomenės užtikrinimo procese, ir apdovanojo už nuopelnus Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pasižymėjimo ženklu „Ugniagesio gelbėtojo žvaigžde“ Šakių PGT budinčios pamainos  ugniagesius-gelbėtojus Valdą Leveckį ir Gintarą Narijauską.

Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus gyventojų saugai“ buvo apdovanotas Papartynų kaimo gyventojas Algimantas Brazaitis. Jis greitai reaguodamas į įvykusią nelaimę vasario mėnesį išgelbėjo į šulinį kaimynės įmestą kūdikį. Kadangi šventėje vyriškis nedalyvavo, apdovanojimas jam buvo nuvežtas į namus.

Už nepriekaištingą ir pavyzdingą  tarnybinių pareigų atlikimą Marijampolės apskritis priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 25-ųjų metinių jubiliejiniu medaliu apdovanotas Griškabūdžio seniūnijos ugniagesys-gelbėtojas Valdas Girdauskas.

Padėkos už pavyzdingą tarybinių pareigų atlikimą įteiktos Šakių PGT viršininko pavaduotojui Ričardui Stepaičiui, Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio vyresniam inspektoriui Rolandui Pavalkiui, poskyrio viršininkui majorui Gintarui Ščajevui,  Barzdų seniūnui Remigijus Naujokaičiui ir dviem Barzdų  savanoriams-gelbėtojams Edmundui Grajauskui ir Egidijus Jociui.

Šventėje dalyvavęs rajono meras Juozas Bertašius sveikino ugniagesius Juozą Grigą (Griškabūdis), Vytautą Mačaitį (Kiduliai), Vidmą Milių (Lukšiai), Antaną Naujokaitį (Kriūkai), Ričardą Rupeiką (Griškabūdis), Zaną Skamaraką (Kiduliai) ne tik profesinės šventės, bet ir asmeninių jubiliejų proga. Meras linkėjo geros sveikatos, stiprybės ir ištvermės šiame atsakingame ir labai reikalingame darbe.

Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas Gintautas Vedegys pripažino, kad priešgaisrinės apsaugos reformos palietė kaimo vietovių ugniagesius, bet pasidžiaugė, kad ugniagesiai-savanoriai šiandien skuba į pagalbą gyventojams. Todėl G. Vedegys įteikė pirmuosius rajone savanorio-ugniagesio pažymėjimus barzdiškiams Edmundui Grajauskui ir Egidijui Jociui, kurie savanoriškai dirba ne vienerius metus.

Ugniagesiams gerų žodžių negailėjo Šakių miškų urėdas Sigitas Tamošaitis kviesdamas bendradarbiauti daugiau per pratybas, mažiau tikruose gaisruose.

Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Rekešius linkėjo būti sveikiems, ryžtingiems ir tikėti tuo, ką daro.

Apie vidudienį į Šakių gaisrinę sugužėjo apie 100 vaikų, kurie apžiūrėjo piešinių parodą, gaisrinės patalpas, automobilius. Vyr. inspektorius Rolandas Pavalkis pasidžiaugė, kad šiais metais sulaukta net 349 piešiniai iš įvairių rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigų, mokyklų, gimnazijų. Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos diplomais buvo apdovanota 20 piešinių autorių, likę konkurso dalyviai gavo padėkos raštus.

Vaikus labiausiai sudomino, kaip ugniagesiai-gelbėtojai specialiomis priemonėmis pjausto automobilį, kad išgelbėtų jame įstrigusius keleivius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.