Kriminalai (2016-09-09)

Apvogė
Rugsėjo 5 d. moteris (54 m.) policijai pranešė, kad jos sūnus Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriuje po kūno kultūros pamokos pasigedo mobiliojo ryšio telefono „Samsung S4“. Nuostolis 250 eurų.

Grasino
Rugsėjo 5 d. Plokščių seniūnijos Kisielių kaimo gyventoja (26 m.) policijai pranešė, kad apie 14 val. pas ją į namus, išlupęs užkabintų įėjimo durų kabliuką, įsibrovė brolis (30 m.) ir jai grasino.

Pavogė
Rugsėjo 6 d Lukšių seniūnijos Liepalotų kaimo gyventojas (58 m.) apie 11 val. pastebėjo, kad po nakties iš jam priklausančio kombaino ir traktoriaus, kurie buvo pastatyti Kidulių seniūnijos Mastaičių kaime, buvo pavogta apie 300 litrų dyzelino. Nuostolis 300 eurų.
 
Rugsėjo 7 d. Kidulių mstl. gyventojas (39 m.) policijai pranešė, kad rugsėjo 5 d apie 10 val. pastebėjo, jog iš negyvenamos sodybos ūkinio pastato, esančio Kidulių seniūnijos Kukarskės kaime, pavogti įvairūs elektriniai įrankiai: atskėlimo plaktukas „Dewalt D25900k“, perforatorius „Tryton SDS-plius 1050 W“, diskinis pjūklas „Festool“, kampinis šlifuoklis „Bosch“, perforatorius „Metabo“ su lagaminu. Nuostolis 970 eurų.

Dingo
Rugsėjo 7 d. kelios minutės po vidurnakčio policija gavo pranešimą, jog rugsėjo 6 d. vakare iš Šakių vaikų globos namų išėjo ir iki šiol negrįžo globotinis (18 m.). Jo požymiai: liekno kūno sudėjimo, šviesių trumpų plaukų, maždaug 180 cm ūgio, vilkėjo pilkos spalvos sportiniu kostiumu ir pilkos spalvos sportiniais bateliais.

Rugsėjo 8 d. kelios minutės po vidurnakčio policijai pranešta, kad rugsėjo 7 d. apie 19 val. iš Šakių vaikų globos namų išėjo ir iki šiol negrįžo du septyniolikmečiai globotiniai. Pradėtas tyrimas jų buvimo vietai nustatyti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.