Gaisrų skaičius rajone sumažėjo

ugniagesiai
Nuotr. Be gaisrų gesinimo, ugniagesiai gelbėtojai praėjusiais metais atliko ir 196 įvairius gelbėjimo darbus.


Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos duomenimis, 2016 m. rajone kilo 56 gaisrai (2015 m. – 95). Gaisrų metu du žmonės žuvo ir du patyrė įvairias traumas (2015 m. žuvo taip pat du žmonės, traumuotas vienas). Praeitais metais, lyginant su 2015 m., rajone gaisrų skaičius sumažėjo 41 procentu.
 
Ugniagesiai gelbėtojai įvardija dvi pražūtingų gaisrų priežastis – alkoholis ir rūkymas. Dėl neatsargaus žmonių elgesio pernai kilo 12 gaisrų (2015 m. – 38), dėl elektros įrenginių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimo – 12 gaisrų, (2015 m. taip pat 12), dėl neatsargaus rūkymo – aštuoni gaisrai (2015 m. – 11), dėl tyčinės žmonių veikos – devyni gaisrai (2015 m. taip pat devyni).

Pareigūnai teigia, kad vis dar kyla gaisrų dėl krosnių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų. Praėjusiais metais kilo aštuoni gaisrai, o 2015 m. dėl šios priežasties kilo tik keturi gaisrai.

Pareigūnai informavo, jog 13 gaisrų kilo gyvenamuosiuose namuose, septyni gyventojų ūkiniuose pastatuose, degė šeši lengvieji automobiliai.

Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos duomenimis, devyni gaisrai kilo pievose, aštuonis kartus ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti degančių buitinių atliekų konteinerių ir įvairių šiukšlių, tris kartus – degančių šiaudų ir ražienų, 10 gaisrų kilo kituose įvairiuose objektuose.

Atvirose teritorijose kilo 22 gaisrai – 39 proc. nuo visų kilusių gaisrų skaičiaus (2015 m. – 52 gaisrai, kurie sudarė 63 proc.), išdegė 5,8 ha pievų, ražienų (2015 m. – 18,2 ha).

Ugniagesių gelbėtojai informavo, kad pagal vietovę daugiausiai gaisrų, po aštuonis, kilo Šakių mieste, Šakių ir Gelgaudiškio seniūnijų teritorijose, po penkis – Kriūkų, Kudirkos Naumiesčio ir Lukšių sen., keturi gaisrai Kidulių sen., po tris – Lekėčių ir Sintautų sen., po du – Griškabūdžio, Plokščių ir Slavikų sen., vienas – Barzdų sen.

Ugniagesiai gelbėtojai džiaugiasi, kad Sudargo ir Žvirgždaičių seniūnijoje gaisrų nekilo.

Gaisringiausiais mėnesiais pareigūnai įvardijo kovo ir rugsėjo mėn. – po devynis gaisrus. Tik vienas gaisras kilo lapkričio mėn.

Pasak Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistų, gaisringiausios savaitės dienos išlieka šeštadienis ir sekmadienis. Šiomis dienomis kilo po 12 gaisrų (43 proc. visų gaisrų). Gaisringiausias paros laikas buvo 14–18 val. Šiomis valandomis kilo 36 proc. gaisrų (20 gaisrų).

Pasak informaciją pateikusio Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininko Gintaro Ščajevo, be gaisrų gesinimo, ugniagesiai gelbėtojai atliko 159 įvairius gelbėjimo darbus (2015 m. – 131).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.