Jaunuoliai santykius aiškinosi ne tik kumščiais

Šakiečiai 20-mečiai T. Š. ir M. S. bei 21-erių metų jaunuolis L. P. kartu vykdė nusikalstamas veikas – pašalinių asmenų akivaizdoje viešose vietose santykius aiškinosi kumščiais ir kojomis. Jaunuoliai stojo prieš teismą – dviem paskirtos baudos, vienam laisvės apribojimas.
Kaltinamasis T. Š. dar 2014 m. lapkričio 8 d. vidurnaktį prie vienos iš miesto degalinių tarpusavio konflikto metu priėjęs kumščiu trenkė M. J. į galvą. Pasak nukentėjusiojo, konfliktas įvyko, nes nesutapo jų interesai ir vienas kito atžvilgiu pasakė daug keiksmažodžių. Paskui abu susitaikė, M. J. kaltinamajam T. Š. atleido, pretenzijų neturi.

2015 m. gegužės 30 d. vakare T. Š. kartu su dar dviem jaunuoliais L. P. ir M. S. vėl įsivėlė į muštynes, kurios kilo prie vieno jaunimo klubo Šakių mieste. Čia T. Š. sumušė brolius V. B. ir A. B. Vienam sudavė mažiausiai devynis smūgius kumščiu ir kojomis į įvairias kūno vietas, o kitam mažiausiai du smūgius. Kaltinamasis teisme pasakojo, kad jis tik gynėsi, o pamatęs policiją pabėgo iš muštynių vietos, nes nenorėjo turėti problemų.

Kaltinamasis L. P. teisme pareiškė, kad kaltės nepripažįsta. Jis pasakojo, kad iš klubo išėjo į lauką su panele parūkyti ir lauke muštynėse nedalyvavo, nematė, kaip abu broliai buvo spardomi. Mano, kad nukentėjusieji jį galėjo sumaišyti su kitu žmogumi.

Kaltinamasis M. S. teismui sakė nesutinkantis, kad įvykio metu buvo apsvaigęs nuo alkoholio ir atliko kaltinime nurodytus smūgius. Jis pasakojo, kad matė konfliktą, tik nežinojo, tarp ko konfliktas įvyko. Matė nukentėjusius, bet nė vieno smūgio jiems nesudavė. Dar padėjo vieną nukentėjusįjį įkelti į greitosios medicinos automobilį.

Nukentėjusysis A. B. teisme teigė, kad matė, jog kaltinamasis L. P. broliui spyrė į veidą. Jis kaltinamąjį pažinojo iš matymo, nes šis jam atmintin buvo įstrigęs vienų šokių metu, nes juose išsiskyrė „naglu elgesiu“. O nuo kito kaltinamojo M. S. pats gavo spyrį į nugarą. Brolis V. B. teisme teigė, kad atsimena tik vieno mušeikos bandymą suduoti, o daugiau negali nieko pasakyti.

Nors pastarąsias muštynes stebėjo didelis būrys jaunuolių, teisme liudytojai buvo nekalbūs, dauguma teigė, kad nematė, kas ir kam sudavė. Tik viena liudytoja pasakojo, kad vieną iš brolių (V. B.) spardė ir mušė būrys vaikinų, o kai atvažiavo policija, šis gulėjo be sąmonės ant žolės, šalia jo buvo brolis, o kai kurie juos mušę asmenys pabėgo.

Teismas sunkinančia aplinkybe pripažino tai, kad jaunuoliai nusikalstamas veikas padarė veikiant bendrininkų grupėje.

Šakių apylinkės teismas sausio 19 d. nuosprendžiu jaunuolius pripažino kaltais padarius nusikaltimus ir T. Š. skyrė vienerių metų ir šešių mėnesių laisvės apribojimo bausmę. Jis taip pat įpareigotas bausmės vykdymo metu būti namuose nuo 22 val. iki 6 val., per tris mėnesius po nuosprendžio įsiteisinimo dienos atlyginti nusikalstama veika padarytą žalą, taip pat teismas uždraudė bausmės atlikimo metu vartoti psichiką veikiančias medžiagas.

Kaltinamiesiems L. P. ir M. S. paskirtos po 35 MGL (1318 eurų) dydžio baudos. Be to, T. Š. ir M. S. Valstybinei ligonių kasai turės sumokėti 36 eurus turtinės žalos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.