Kova dar nebaigta

Galbūt Barzdų bendruomenės centras, sulaukęs palankaus Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimo, manė lengviau atsikvėpsiantis, tačiau byla keliauja į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą.

Priminsime, kad Vilniaus apygardos administracinis teismas įpareigojo Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją iš naujo išnagrinėti Barzdų bendruomenės projekto tinkamumą finansuoti. Tačiau ministerija nesupranta, kaip jie gali iš naujo vertinti projektą, jei finansavimas buvo numatytas pernai, o nepanaudotos lėšos yra valstybės ižde.

Barzdų bendruomenės centro pirmininkė Ilona Leleivienė sako, kad ją šioje situacijoje glumina keletas dalykų – pirmiausiai, kaip buvo skirstyta parama, kai su mažesniais balais projektai gavo daug didesnę paramą, o Barzdų projektas, įvertintas 62 balais iš 80 galimų ir jam skirta tik 1049 eurų. Be to, parama buvo skirta cementui, augalams ir viešinimui, nors buvo prašoma treniruokliams, aplinkos sutvarkymui bei paskaitoms socialinei atskirčiai mažinti. Taip pat, kaip sako pirmininkė, ar ministerija kompetentinga įvertinti ir nuspręsti, kad bendruomenė nepajėgi ir vėliau skirto finansavimo esą tiesiog neįsisavins.

„Galų gale dėl kieno kaltės tas laikas sumažėjo?“ – retorinį klausimą kėlė I. Leleivienė.

Galiausiai ministerija apskundė teismo sprendimą ir dabar barzdiškių projektą bei situaciją nagrinės ir aukštesnės instancijos teismas. I. Leleivienė sako tokios eigos nesitikėjusi, bet bendruomenė laikosi savo ir pasiduoti neketina.

„Mes nekeičiame pozicijos. Mes manome, kad tikrai esame teisūs“, – kalbėjo pirmininkė.
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.