Girti prie vairo sėdasi ir lengvųjų automobilių, ir vilkikų vairuotojai

Praėjusią savaitę Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato  pareigūnai visoje apskrityje nustatė net 37 neblaivius vairuotojus. Iš jų – 21 sunkiasvorių krovininių automobilių vairuotojas, o rajone per šį mėnesį pareigūnams taip pat suspėjo įkliūti jau trys girti įvairių transporto priemonių vairuotojai.

Išgėrę vilkikų vairuotojai sustabdyti A5 kelyje (kelias jungia Kauną, Marijampolę, Suvalkus), o per pirmas lapkričio savaites ir rajone įkliuvo keli prie vairo sėdę išgėrę vairuotojai. Lapkričio 1d. Kriūkų seniūnijoje Jokūbonių kaime prie vairo sėdo išgėręs 1973 m. „Mazdos“ vairuotojas, kuriam buvo nustatytas 3,12 prom. girtumas. Lapkričio 7 d. pareigūnams įkliuvo išgėręs keturračio vairuotojas – Plokščių seniūnijos Karkazų kaimo gyventojas (gim. 1964 m.), kuriam nustatytas 2,32 prom. girtumas. Praėjusį ketvirtadienį Sudargo seniūnijoje pasieniečiams įkliuvo išgėrusi „Opel Antara“ vairuotoja – Grinaičių k. gyventojai (gim. 1968 m.) nustatytas 2,02 prom. girtumas.
 
Šakių rajono policijos komisariato duomenimis, iš viso rajone per pastaruosius tris mėnesius (rugpjūtį, rugsėjį, spalį) pareigūnams įkliuvo net 28 neblaivūs transporto vairuotojai. Pusei iš jų – net 14-ai – gresia baudžiamoji atsakomybė, o tai reiškia, kad jiems buvo nustatytas vidutinis (nuo 1,51 iki 2,5 prom. girtumas) arba sunkus girtumo laipsnis (nuo 2,5 prom.). Dar 14-os vairuotojų girtumas buvo lengvas (iki 1,51 prom.), nes jiems pradėta administracinė teisena pagal Administracinių nusižengimų kodekso 422 straipsnį.

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Elanas Jablonskas sako, kad pareigūnus labiausiai neramina rekordinis neblaivių vilkikų vairuotojų skaičius kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai – netgi 21 neblaivus vairuotojas vos per savaitę laiko.

„Esu nustebęs praėjusios savaitės rezultatais. Įžvelgiu, kad neblaivūs vilkikų vairuotojai yra didelė problema, jų neatsakingas elgesys, kai bandoma esant neblaiviems pervažiuoti net kelias šalis, kelia didžiulį pavojų. Ir toliau aktyvinsime šių vairuotojų kontrolę, sieksime eliminuoti iš eismo tokius vairuotojus“, – akcentuoja E. Jablonskas.

Pareigūnai įsitikinę, kad transporto priemonės su neblaiviu vairuotoju prie vairo – mirtina grėsmė kelyje ir tik žingsnis iki skaudžios nelaimės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.