Siautėjusiose liepsnose nukentėjo žmonės

gaisras geguziai
Gegužių kaime kilusio gaisro metu išdegė vonios kambarys, išsilydė plastikinės lentelės, išdužo vonios plastikinio lango paketas, apdegė skalbimo mašina, nuo kurios greičiausiai ir kilo gaisras. Šakių PGT nuotr.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Šią savaitę rajone siautėjo gaisrai: degė ir namas, ir miškas, ir traktorius-žoliapjovė. Gaisrų metu nukentėjo žmonės: liepos 19 d. Gegužių kaime, užsidegus skalbimo mašinai, nukentėjo garbaus amžiaus namo šeimininkas, kuris vėliau ligoninėje mirė. O kitą dieną Kiduliuose, gesindamas traktorių, apdegė vyras.

Pirmadienį 11.18 val. buvo gautas pranešimas, kad Kriūkų seniūnijoj, Gegužių kaime, dega medinis vieno aukšto namas. Pranešta, kad viduje gali būti vyras.

Kaip pasakojo Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Rolandas Pavalkis, į įvykio vietą buvo pasiųsti net trys ugniagesių automobiliai. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams namas buvo uždūmintas, atvira liepsna degė vonios kambarys.

„Atvykę ugniagesiai lauke šalia namo rado gulintį, kvėpuojantį, tačiau be sąmonės 89-erių metų namo šeimininką. Jį iš namo ištraukė kaimynai“, – trumpai nelaimės detales komentavo R. Pavalkis.

Tikslesnes gaisro detales sutiko papasakoti kaimynas Valdas Urbštas. Jis pasakojo, kad pirmadienio priešpietę dirbo su žmona Aušra savo ūkyje, fermose, kiek tolėliau nuo namų.

„Mama paskambino ir pasakė, kad Kaspariukas dega, sako – greičiau namo važiuokit. Mama su kaimyne dar bandė belsti į langus, duris, šaukė – kur tu, Albinai? Parvažiavom su žmona namo. Bandėm patekti į vidų, tačiau durų iš pradžių nepavyko atidaryti, tai per jėgą pastūmęs, greičiausiai nuo durų atstūmiau jau gulintį kaimyną ir gavau jį paimti, gulėjo namo koridoriuje. Net nesuabejojau eiti į vidų, tik dūmai tokie juodi buvo, tikri nuodai. Kaimyną iš namo tempte ištempiau, tuomet į pagalbą šoko žmona Aušra“, – pasakojo V. Urbštas.

A. Urbštienė  suskubo skambinti Panemunių ambulatorijos gydytojui Mečislovui Švabui, pasak V. Urbšto, visi sutrikę, nežinojo, ką daryti, matė, kad žmogus dar kvėpuoja.

„Su gydytoju Švabu bandėm gaivinti, pečiai, ranka stipriai senolio buvo apdegusi. Su vandeniu nosį vilgėm. Atrodė, tie medikai amžinybę važiuoja, gaisrinė labai greitai atvažiavo, šie puolė gesinti gaisro. Viskas atrodė tarsi siaubo filmas“, – patirtais išgyvenimais dalijosi senolio kaimynas.

Gaisro metu senolis apdegė rankas, veidą, krūtinę ir plaukus, todėl buvo išvežtas į Kauno klinikas.

Gaisro metu išdegė vonios kambarys, išsilydė plastikinės lentelės, išdužo vonios plastikinio lango paketas, apdegė skalbimo mašina, vandens šildytuvas bei kiti namų apyvokos daiktai, aprūko viso namo lubos, sienos ir kitkas.

Kaip patikslino R. Pavalkis, senolio name buvo rastas dūmų detektorius, tačiau nebuvo suveikęs.

Kaip teigia ugniagesiai, įtariama, kad gaisras kilo dėl elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimo.

Antradienį pasiekė žinia, kad namo šeimininkas ligoninėje mirė.

Tą patį pirmadienį Sudargo ugniagesiai skubėjo gesinti miško, popietę buvo gautas pranešimas, kad Rėžgalių kaimo ribose Kidulių girininkijoje dega miško paklotė.

Kaip informavo R. Pavalkis, gaisro priežastis – žaibo iškrova.

„Kirtavietėje stovėjo pušys, į vieną trenkė žaibas, tiesiog išpliko apie medį du arai miško paklotės. Pro šalį važiavo girininko pavaduotoja, pastebėjo dūmus ir iškvietė ugniagesius, kurie gaisro vietą lokalizavo“, – pasakojo inspektorius.

Jau kitą dieną, antradienį, liepos 20 d. 12.49 val. buvo gautas pranešimas, kad Kidulių kaime užsiliepsnojo traktorius-žoliapjovė.

Gaisrą gyventojams pavyko užgesinti patiems, be ugniagesių pagalbos, tačiau gesindamas traktorių vyras apdegė veidą, rankas, kojas, krūtinę. 33-ejų vyras pristatytas į Jurbarko ligoninę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.