Į kitą konkurso etapą pateko „Žiburio“ gimnazijos antrokai

Šakių „Žiburio“ gimnazijos 2a klasės komanda džiaugiasi įveikusi pirmąjį konkurso „Aš ir policija“ etapą ir jau ruošiasi kitam iššūkiui, kuris vyks „Pabėgimų kambaryje“. Organizatorių nuotr.

Pirmadienį Šakių rajono policijos komisariate vyko Lietuvos policijos konkurso moksleiviams „Aš ir policija“ pirmas etapas. Jame susirungė aštuonios komandos – dvi Šakių „Žiburio“ gimnazijos ir po vieną iš Lukšių Vinco Grybo ir Griškabūdžio gimnazijų, Gelgaudiškio ir Sintautų pagrindinių mokyklų, Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus ir Kudirkos Naumiesčio „Jaunojo pasieniečio“ būrelio.

Pirmame etape moksleivių laukė protų mūšis, sudarytas iš klausimų apie Lietuvos policijos, valstybės kūrimo istoriją, Konstitucijos pagrindus, Kelių eismo taisykles bei nepilnamečių daromų nusikaltimų atsakomybę. Pasak Šakių bendruomenės pareigūnės Aušros Mockevičiūtės, kova buvo tikrai rimta, ypač tarp Šakių „Žiburio“ gimnazijos pirmokų ir antrokų bei Lukšių Vinco Grybo gimnazijos komandų.

Šį kartą geriausias žinias parodė Šakių „Žiburio“ gimnazijos 2a klasės komanda. Antrąją užėmė tos pačios gimnazijos pirmokų komanda. Trečioje vietoje liko lukšiečiai.

Pirmos vietos laimėtojai – Karolis Alyta, Ieva Sakalauskaitė, Gintarė Šitkauskaitė ir Deimantė Viliūšytė, kuriems konkursui pasiruošti padėjo istorijos mokytoja Žaneta Pratusevičienė ir socialinė pedagogė Ligita Kajackienė, keliaus į antrą konkurso etapą ir toliau varžysis iššūkių žaidime „Pabėgimų kambarys“.

Šiame žaidime nugalėjusios dešimties apskričių komandos dalyvaus orientavimosi varžybose, po kurių paaiškės trys geriausios šalies komandos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px