Kriminalai (2012-03-09)

Mirė
Kovo 5 dienos ankstyvą rytą Kudirkos Naumiestyje gyvenančios D. O. namo prieangyje, ant grindų, buvo rastas miręs pilietis A. O. (gim.1958 m.). Tyrėjai, nuvykę į įvykio vietą, ant mirusiojo kūno jokių išorinių smurto žymių nerado. Vyriškio lavonas ekspertizei išvežtas į VTMT prie Teisingumo ministerijos Jurbarko poskyrį.

Kovo 5 dienos pavakare į policiją kreipėsi Šakių seniūnijos Girėnų kaimo gyventoja A. R. Ji pranešė, kad fermose įrengtose gyvenamosiose patalpose mirė pilietis K. M. (gim. 1955 m.).

Smurtas
Kovo 2 dieną, apie 13 val., pilietei D. D., būnant savo namuose, esančiuose Lekėčių miestelio  Kaštonų gatvėje, jos mamos sugyventinis Č. M., taip pat gyvenantis tuo pačiu adresu, vadino ją necenzūriniais žodžiais, grasino nužudyti bei laikydamas už plaukų sudavė kumščiu keturis kartus į galvos sritį. Nukentėjusioji D. D. buvo nusiųsta į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių, jai medikai nustatė veido sumušimus. Po apžiūros D. D išleista į namus. Jai išduotas siuntimas pas teismo medicinos ekspertus sužalojimams nustatyti.

Kovo 5 dienos pavakare į Šakių ligoninės Priėmimo skyriaus medikus kreipėsi negalią turintis šakietis A. K. (gim. 1962 m.), gyvenantis Vytauto gatvėje. Jam medikai diagnozavo kairės pusės šonkaulio lūžimą. Nukentėjusysis aiškino, kad traumą patyrė namuose. Vyriškis atsisakė stacionaraus gydymo ir iš ligoninės pasišalino.
 
Vogė
Kovo 5 dieną, apie 15 val., pilietis G. P. pastebėjo, kad atplėšus skardos lapą buvo įsibrauta į kriūkiečiui P. R. priklausančios sodybos, esančios Sintautų seniūnijos Skaisgirių kaime, arkinį sandėlį. Iš sandėlio vagys išnešė 500 litrų žymėto dyzelinio kuro, keturis akumuliatorius, 50 m ilgintuvo laidą.

Apgavo
Kovo 5 dieną į policiją kreipėsi lukšietis N. G., gyvenantis Draugystės gatvėje, ir pranešė, kad 2007 metais, tikslus laikas nenustatytas, pilietis D. P. paprašė jo laiduoti už paskolą. Vyriškiui sutikus, jie kartu atvyko į Šakių pašto skyrių, kur N. G. pasirašė jam pateiktus dokumentus, manydamas, kad yra D. P. imamos paskolos laiduotojas. Tačiau po dviejų mėnesių gavo pranešimą, kad reikia mokėti įmokas už paskolą. Padaryta turtinė žala tikslinama.

Degė
Kovo 6 dieną, 12.40 val. Kudirkos Naumiestyje, P. Mašioto gatvėje, kapinių teritorijoje esančiame konteineryje užsidegė šiukšlės. Gaisras likviduotas, nelaimės metu konteineris nenukentėjo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.