Nustatė fiksuotus pajamų mokesčio dydžius

Spalio 23 dieną rajono savivaldybės taryba nusprendė nuo 2015 metų sausio 1 dienos nustatyti fiksuotus pajamų mokesčio dydžius ir patvirtino lengvatų, taikomų gyventojams, įsigyjantiems verslo liudijimus 2015 metų vykdomai veiklai, rūšių ir dydžių sąrašą.
 
Vadovaujantis Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 6 str. 4 d., gyventojas, besiverčiantis veikla, įtraukta į individualios veiklos, kuria gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą, rūšių sąrašą, patvirtintą Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu, gali už pajamas, gautas iš tokios veiklos, pasirinkti mokėti fiksuotą pajamų mokesčio dydį.

Fiksuotus pajamų mokesčio dydžius nustato savivaldybės taryba, tačiau šie dydžiai negali būti mažesni už pajamų mokestį, apskaičiuojamą nuo 12 minimalių mėnesinių algų. Kadangi nuo spalio 1 dienos minimali mėnesinė alga padidinta iki 1 tūkst. 35 Lt arba 300 Eur, tai 2015 metais minimalus fiksuotas pajamų dydis būtų 540 Eur (12 x 300 x 15 proc.).

Fiksuotas pajamų mokesčio dydis nustatomas atskirai kiekvienai veiklos rūšiai arba jos porūšiui. Savivaldybės taryba patvirtino lengvatas, taikomas gyventojams, įsigijusiems verslo liudijimus 2015 metams. 100 proc. lengvata taikoma moksleiviams ir dieninių skyrių studentams; 30 proc. – asmenims, sulaukusiems senatvės pensijos amžiaus; bedarbiams, įregistruotiems darbo biržoje; nedarbingiems neįgaliems asmenims; motinai arba tėvui, kuri (kuris) vieni augina vaikus iki 18 metų ir vyresnius,  jeigu jie mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose;  tėvams, auginantiems tris ir daugiau vaikų iki 18 metų arba vyresnius, jei jie mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose, arba vyresnį neįgalų vaiką;  20 proc. – asmenims, įsigijusiems verslo liudijimą verstis tradicinių amatų veikla; asmenims, kurie laikotarpiu, kuriam įsigyjamas verslo liudijimas, gauna su darbo santykiais susijusių pajamų; neįgaliems asmenims, kuriems nustatytas 30 – 40 proc. darbingumo lygis; 10 proc. – neįgaliems asmenims, kuriems nustatytas 40 – 55 proc. darbingumo lygis.

Nauja yra tai, kad nuo 2014 metų sausio 1 dienos savivaldybės turi teisę nustatyti mažesnį fiksuotą pajamų mokesčio dydį asmenims, įsigijusiems verslo liudijimą verstis verslo liudijime nurodytos rūšies veikla konkrečios savivaldybės teritorijoje.

2012 metais rajono gyventojai įsigijo 593 verslo liudijimus (iš jų 418 su lengvatomis), į rajono savivaldybės biudžetą įplaukė 191 tūkst. 595 Lt. 2013 metais įsigyti 597 verslo liudijimai (iš jų 433 su lengvatomis), į rajono savivaldybės biudžetą įplaukė 189 tūkst. 437 Lt (dėl pritaikytų lengvatų negauta 61 tūkst. 988 Lt). 2014 metais iki spalio 1 dienos įsigyti 555 verslo liudijimai (393 su lengvatomis), į biudžetą surinkta 105 tūkst. 388 Lt (dėl taikytų lengvatų negauta 35 tūkst. 665 Lt).
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.