Naujas veiklos planas – skęstančio laivo gelbėjimas

vandenysRita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Lapkričio 30 d. vykusiame rajono savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto posėdyje UAB „Šakių vandenys“ pristatytas veiklos planas – išeitis iš skęstančio laivo. Pristatydamas įmonės veiklos planą tarybos nariams bendrovės vadovas Kęstutis Vilkauskas aiškino, kas įmonės viduje jau restruktūrizuota ir kas dar yra numatyta padaryti artimiausiu metu.

Bendrovės vadovas, pristatydamas veiksmų planą, atkreipia dėmesį į tai, kad šiuo metu visas dėmesys įmonėje yra sutelktas į jos finansinės būklės gerinimą. Iki 2016 m. sausio 31 d. direktorius yra numatęs net šešis punktus, ką įmonėje nedelsiant reikia keisti. Keletas sprendimų bendrovėje jau yra įgyvendinta. Pirmu numeriu direktorius pažymi tai, kad įmonės viduje nedelsiant reikia sukurti aiškią vidaus valdymo struktūrą, paruošti pareigybinius nuostatus, išsiaiškinti tarp pačių darbuotojų, kas už ką yra atsakingi. Tai K. Vilkauskas yra numatęs įgyvendinti iki ateinančių metų sausio 31 d.
 
Antra, ką išskiria direktorius, yra tai, kad įmonėje egzistuoja netiksli pajamų ir išlaidų analizė pagal veiklos rūšis. Direktorius siūlo, kad įmonėje nuo šiol būtų detalizuojamos uždirbtos pajamos ir patirtos sąnaudos pagal tipines veiklos rūšis (kiek kainuoja nuotekų tvarkymas, vandenviečių kaštai ir t. t.). Anot K. Vilkausko, šiuo metu įmonėje detalizuojami tik elektros sąnaudų kaštai.

Trečia, kur direktorius mato bendrovės veiklos defektus, – tai nevertinamos įmonės sąnaudos paviršinio vandens tvarkymui. Ligi šiol įmonėje nebuvo tiksliai žinoma, kiek jai atsieina paviršinio vandens tvarkymas. Direktorius tikisi, kad iki kitų metų pradžios šis klausimas taip pat bus išspręstas.

Direktorius įvardija vieną didžiausių  įmonės vidaus problemų –  ligi šiol nebuvo analizuojama, kodėl nesutampa įmonės išgauto ir parduoto vandens skirtumas. Sprendimas, kurį siūlo įmonės vadovas, yra vienareikšmiškas – įmonė pasišovusi sukurti motyvacinę sistemą parduoto vandens kontrolei. Šiai priemonei įgyvendinti dabar bendrovės viduje galvojama sukurti atskirą komercijos skyrių, kuris bus atsakingas už pardavimus. Be minėto komercijos skyriaus, artimiausiu metu įmonėje žadama sukurti dar tris padalinius – gamybinį, apskaitos ir kontrolės. Tiek administracijos direktorius Evaldas Sniečkus, tiek bendrovės vadovas yra įsitikinę, kad šie atskiras funkcijas atliekantys keturi įmonės padaliniai padės geriau nustatyti procesus, vykstančius pačios bendrovės viduje.

„Dabar mes matome tik bendrą vaizdą, pavyzdžiui, kiek vandens yra bendrai išgaunama ir kiek parduodama, o kuri konkrečiai vandenvietė nuostolinga, mes nematome, todėl nežinome tikslios situacijos ir nežinome, kur reikia kažką tvarkyti, o kur viskas vyksta pagal planą. Manau, kad reikia viską detalizuoti ir nagrinėti kiekvieną atvejį atskirai, tam reikalingi įmonėje atskiri padaliniai“, – aiškina administracijos direktorius E. Sniečkus.

K. Vilkauskas džiaugiasi kai kuriais įmonėje pasiektais rezultatais. Jis sako, kad ligi šiol nebuvo bendrovės viduje gedimų apskaitos kontrolės, tad vienas pirmųjų uždavinių, kuriuos sau išsikėlė vadovas, – įdiegti gedimų apskaitos kontrolę įmonės kompiuterinėje sistemoje. Neseniai įmonėje įdiegtoje naujoje kompiuterinėje sistemoje yra registruojami ir gyventojų skundai bei prašymai.

Bendrovės direktorius džiaugiasi ir  nuotoline transporto stebėjimo kontrole, kuri įdiegta į keturias daugiausiai kuro sąnaudų reikalaujančias transporto priemones. Jų kuro sąnaudos anksčiau siekdavo net 40 proc. visų bendrovės viduje sunaudojamų degalų. Ši sistema bendrovėje įdiegta nuo lapkričio 16 d., tad po mėnesio direktorius yra numatęs patikrinti, kiek kuro per mėnesį išnaudojo šios transporto priemonės.

Kontrolės komiteto posėdžio metu taip pat buvo klausiama direktoriaus, kaip efektyviai gyventojai jungiasi prie naujų nuotekų valymo įrenginių ten, kur šie įrenginiai yra įrengti įgyvendinant projektą. Kaip sako administracijos direktorius E.Sniečkus, šitam reikalui buvo pasitelkti seniūnai, kad šie paskatintų gyventojus jungtis prie naujų valymo tinklų, tačiau dabar ketinama prašyti ir Aplinkos apsaugos tarnybos specialistų pagalbos, kad padėtų vykdyti kontrolę, ar nėra nuotekomis vis dar piktybiškai aplinką teršiančių gyventojų ten, kur jau įrengtos naujos nuotekų trasos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.