„Mėsos guru“ sėkmingai skinasi kelią į platųjį verslo pasaulį

mesos guru
Nuotr. UAB „Mėsos guru“ vadovas Žydrūnas Naujokaitis (dešinėje) bei jo kolega Martinas Eimutis skatina jaunus šakiečius nebijoti kurti verslo bei įgyvendinti savo idėjų, kad ir kaip sudėtinga iš pradžių tai atrodytų.

Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Jauni, iniciatyvūs kraštiečiai, įkūrę aukščiausios kokybės jautiena prekiaujančią įmonę UAB „Mėsos guru“, įsigijo patalpas, kuriose visai netrukus turėtų prasidėti pirmieji darbai, vedantys tikslų ir svajonių išsipildymo link – čia bus įrengtas mėsos apdorojimo cechas.

Kita stotelė – cecho įrengimas

Tiek „mėsos guru“ direktorius Žydrūnas Naujokaitis, tiek jo kolega, bendraakcininkas Martinas Eimutis teigė, jog prieš daugiau nei metus laiko įkurta įmonė dabar „jau gerokai pasistūmėjusi į priekį“. Nė vienas iš dabar vietą po saule išsikovojusių verslininkų tuomet neturėjo nieko bendro su verslu, juo labiau – su tokia specifine jo sritimi. Idėją apie tokio verslo kūrimą jiems pakišo UAB „Agrolina“ vadovė Raminta Bastytė.

„Verslo sritis, kuria mes užsiimame, yra itin specifinė. Reikėjo nemažai laiko, kol apšilome ir pradėjome gaudytis. Iš tikrųjų dar ir dabar toli gražu ne viską žinome, konsultuojamės su kitais verslininkais bei šios srities žinovais, o pradėjome nuo apskrito nulio“, – komentavo M. Eimutis.

260 kv. m. dydžio pastatą verslininkai įsigijo iš UAB „Rokiškio sūris“, jame kadaise buvo pieno kombinatas. Šakiečiai prisiminė, kad patalpų ieškojimas tapo nemenku iššūkiu, jų buvo dairytasi visame rajone, tačiau, savaime suprantama, radus patalpas Šakiuose, neliko abejonių, kad čia ir bus įrengtas mėsos apdorojimo cechas. Tiesa, šiuo metu patalpos tuščios, mat laukiama patvirtinimo dėl paskolos iš banko. Tik gavus investicijas, ateinančių metų pradžioje bus pradėti „Mėsos guru“ būsimojo cecho remonto darbai.

Kodėl nuspręsta, kad reikia tokių patalpų? Ž. Naujokaičio bei M. Eimučio teigimu, nuo pat įmonės įsikūrimo pradžios mėsos iškaulinimo, perdirbimo paslaugos perkamos iš kitų skerdyklų bei įmonių. Anot kraštiečių, norint pasiūlyti konkurencingą kainą, reikia turėti savo gamybą, o pirkdamas paslaugą esi priklausomas nuo kitų žmonių. Norėdami išvengti tokių niuansų, nusprendė patalpas įsigyti patys.

Eksportuoja į Vokietiją

Iki šiol „Mėsos guru“ prekiavo žalia jautiena, tačiau ateityje planuojama pirkėjams pasiūlyti įsigyti vytintos bei brandintos jautienos. Visgi šie planai – vėlesniam laikotarpiui, kai bus pradėta įrenginėti didesnioji – 150 kv. m. patalpų dalis. Mažesnėje salėje bus atliekamas mėsos išpjaustymas ir brandinimas.

M. Eimutis pasidžiaugė, kad „Mėsos guru“ jautiena prekiaujama ne tik Kaune, Vilniuje ir Šakiuose, tačiau užmegzti ryšiai su Vokietijoje įsikūrusiu cechu, į kurį neseniai išvežta žaliavos. Per mėnesį laiko „Mėsos guru“ parduoda apie 1 t šviežios jautienos. Beje, verslininkai pastebėjo, kad žmonės dažniausiai renkasi didkepsnio gaminimui skirtą mėsą, kuri yra pati brangiausia. Daugiausiai žaliavos įmonė perka iš „Agrolinos“ ir dar kelių vietinių veislinių galvijų augintojų.

Skatina nebijoti

Neretu diskusijų objektu tampa klausimas, ar sunku būti verslininku. Tiek M. Eimutis, tiek Ž. Naujokaitis vienareikšmiškai teigia, kad tai juodas, itin daug fizinių, psichologinių jėgų reikalaujantis darbas.

„Bet juk dirbi ne kažkam kitam, o sau. Tai ir yra didžiausias pliusas. Tačiau, pavyzdžiui, neuždarysi penktadienį 16 val. durų ir neatidėsi visų darbų iki pirmadienio ryto“, – kalbėjo M. Eimutis.

Įgijus patirties, jau galima pakalbėti ir apie tai, kas vis tik buvo ir iki šiol yra sunkiausia kuriant verslą. M. Eimutis atvirai sakė, kad vienareikšmiškai opiausia problema tampa piniginių srautų suvaldymas, mokesčiai bei konkurencija, nes atrasti vietas, kuriose būtų didelė paklausa, – nėra lengva.

Verslą nuo nulio pradėję Ž. Naujokaitis ir M. Eimutis ragina Šakių krašte gyvenantį jaunimą nebijoti rizikuoti, ieškoti nišų verslo kūrimui, nebijoti pasitarti, ieškoti informacijos ir įgyvendinti savo idėjas.

„Mums taip pat buvo sunku, dabar taip pat nėra lengva, tačiau mėgaujamės tuo, ką darome. Nereikia paleisti turimų galimybių ir svajonių“, – mintimis dalijosi verslą įkūrę kraštiečiai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.