Nuomonės dėl valdybos steigimo „Šakių vandenyse“ išsiskyrė

simonaviciene gudaitiene
Nuotr. Komiteto narės Violeta Simonavičienė (kairėje) ir Dinara Gudaitienė mano: papildomo organo steigimas „Šakių vandenyse“ yra nereikalingas.


Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Praėjusią savaitę vykusiame rajono savivaldybės Kontrolės komiteto posėdyje bene daugiausiai svarstytų klausimų buvo dėl kolegialaus organo steigimo UAB „Šakių vandenys“. Deja, komiteto narių nuomonė šiuo klausimu nebuvo vieninga.

Du variantai

Kad „Šakių vandenyse“ reikia steigti valdybą, Kontrolės komitete diskutuojama jau daugiau nei pusmetį laiko.

Tačiau iki galo šio klausimo išdiskutuoti taip ir nepavyksta, nes ne visi komiteto nariai pritaria, kad šioje akcinėje bendrovėje reikėtų steigti tokį organą. Nuomonės išsiskyrė ir šį kartą.

Kontrolės komiteto pirmininkas Mindaugas Tarnauskas kalbėjo, jog komiteto nariams reikia priimti sprendimą, vienas jų – kreiptis į savivaldybės administraciją su rekomendacija, kad būtų parengtas sprendimo projektas dėl valdybos steigimo įmonėje ir įstatų keitimo. Kitas variantas – šio klausimo apskritai atsisakyti. Savo ruožtu M. Tarnauskas teigė pritarsiantis pirmajam variantui.

Kitokią nuomonę šiuo klausimu turi Dinara Gudaitienė.

„Kiek teko domėtis, ši įmonė mastu yra truputį per maža, kad joje reikėtų įvesti papildomą valdymo organą. Nemanau, kad tokio valdymo organo atsakomybė duotų tokios naudos, kokios mes čia visi labai tikimės. Priėmę tokį sprendimą, ko gero, padarytume tik dar didesnį chaosą“, – savo poziciją išreiškė D. Gudaitienė.

Du už, du prieš

M. Tarnauskas patikino, kad rengiant sprendimo projektą komitetuose susirinkę tarybos nariai galėtų patys priimti sprendimą – reikia steigti valdybą ar ne. Kita vertus, jo nuomone, jei Kontrolės komiteto nariai tam nepritars – kitiems komitetams bus užkirstas kelias svarstyti šį klausimą apskritai.

Komiteto narė Irena Haase prisiminė, jog anksčiau buvo siūloma „Šakių vandenyse“ steigti stebėtojų tarybą. Anot I. Haase, valdybos steigimas būtų kur kas racionalesnis sprendimas.

„Atsižvelgiant į įmonės turimą turtą, veiklos apimtį, pelną bei nuostolingą veiklą toks valdymo organas kaip valdyba padėtų įmonei susitvarkyti jos ekonominę ir finansinę būklę“, – nuomone dalijosi komiteto narė.

Tęsdama kalbą komiteto narė taip pat visiems susirinkusiems priminė, kad pats „Šakių vandenų“ direktorius Kęstutis Vilkauskas, kai buvo pradėtas gvildenti valdybos steigimo klausimas, neprieštaravo, kad toks valdymo organas įmonėje atsirastų. Violeta Simonavičienė teigė pritarianti D. Gudaitienei ir mano, jog tokio valdymo organo steigimas įmonėje yra nereikalingas.

Tiesa, komiteto posėdyje negalėjo dalyvauti tarybos narys Martinas Eimutis, tad neaiški jo pozicija šiuo klausimu. Be to, komitetui priklausė į Seimą išrinktas buvęs tarybos narys Kęstutis Smirnovas. Po penktadienį vykusio rajono savivaldybės tarybos posėdžio jo vietą Kontrolės komitete užims naujasis tarybos narys – Ramūnas Kaunas. Pastarojo nuomonę šiuo klausimu taip pat dar reikės išklausyti.

Atidėjo kitam posėdžiui

M. Tarnauskas vis tik ragino komiteto narius pritarti valdybos steigimo klausimui ir neužkirsti kelio tolimesnei diskusijai.

V. Simonavičienė kalbėjo, jog niekas kelio diskusijoms neužkerta ir komiteto pirmininkui priminė, kad posėdyje trūksta dviejų komiteto narių, kurių nuomonę taip pat reikėtų išklausyti.

Galų gale priimtas sprendimas, jog valdybos steigimo „Šakių vandenyse“ klausimas atidedamas iki kito Kontrolės komiteto posėdžio, kuris vyks gruodžio mėnesį.

Pasiūlymą inicijavęs M. Tarnauskas sako, kad papildomas įmonės valdymo organas padėtų tarybos nariams stebėti, surinkti, sisteminti informaciją apie bendrovėje vykstančius pokyčius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.