Mažiausiai bedarbių apskrityje

Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, Šakių skyriuje rugsėjo mėnesį bedarbiai nuo darbingo amžiaus gyventojų sudarė 6,9 proc. (rugpjūtį buvo 6,8 proc.). Tai mažiausias bedarbių skaičius apskrityje.

Iš viso per praėjusį mėnesį rajone įregistruoti 193 bedarbiai. Mėnesio pabaigoje Šakių skyriuje iš viso buvo 1212 darbo ieškančių asmenų. Tarp jų 580 moterų ir 632 vyrai.
 
Rugsėjį darbdaviai registravo 103 laisvas darbo vietas. Iš jų 68 skirtos neterminuotam, 35 terminuotam darbui. Ypač gerai pirmąjį rudens mėnesį sekėsi įdarbinimas. Iš viso įdarbinti net 159 asmenys (rugpjūtį tokių buvo 115). Pagal neterminuotas darbo sutartis darbą gavo 126, terminuotai įdarbinti 26 žmonės.

Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones rugsėjį nusiųsti 26 bedarbiai. Profesijos mokysis 17, devyniems subsidijuotas darbo užmokestis. Užimtumo didinimo programoje dalyvavo septyni, 133 bedarbiai įsigijo lengvatinius verslo liudijimus.

Rajone daugiausiai bedarbių rugsėjį buvo Barzdų sen. (10,5 proc.), Slavikų sen. bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų sudarė 10,3 proc., Plokščių – 9,1 proc. Mažiausia bedarbystė ir rajone, ir net apskrityje ne pirmą mėnesį fiksuojama Kriūkų (3,6 proc.) ir Lekėčių (4 proc.) seniūnijose.  

Šalies nedarbo lygis rugsėjį buvo 7,4 proc., Marijampolės teritorinės darbo biržos – 8 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.