Norėtų ieškoti naujo operatoriaus

Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centras (MAATC) informuoja, kad sausio 23 d. Kauno apygardos teismas, įvertinęs tai, kad dėl teismo apribojimo negalėdamas nutraukti sutartį su „NEG Recycling“ ir dėl neveikiančių Mechaninio biologinio atliekų apdorojimo (MBA) įrenginių patiriantis galimų nuostolių, MAATC  šių nuostolių atlyginimui turėtų  turėti teismo užtikrinimą dėl atlyginimo.

Teismas sausio 23 d. įpareigojo UAB „NEG Recycling“ šiam nuostolių atlyginimo užtikrinimui per 7 darbo dienas į teismo depozitinę sąskaitą įmokėti 500 tūkst. eurų sumą arba pateikti šiai sumai banko garantą. Nutartis neskundžiama.
 
Jeigu „NEG Recycling“ šio teismo įpareigojimo neįvykdytų, MAATC nebeliktų trukdžių nutraukti sutartį su sutartinių įsipareigojimų nevykdančia bendrove.

„Jeigu sutartis su „NEG Recycling“ nutrūktų, mes esame pasiruošę kiek įmanoma greičiau konkurso būdu atrinkti naują MBA įrenginių operatorių ir atnaujinti mišrių komunalinių atliekų apdorojimo įrenginiuose veiklą, – sakė MAATC direktorius Algirdas Bagušinskas. – Tai leistų išvengti APVA specialistų suskaičiuotų galimų finansinių sankcijų.“

Priminsime: kadangi MBA teritorijoje sukauptų degiųjų atliekų kiekis viršija leistiną, UAB „NEG Recycling“ vienašališkai nuo 2017 m. rugsėjo 27 d. nutraukė MBA įrenginių veiklą ir mišrių komunalinių atliekų apdorojimą juose bei ėmė reikalauti, kad sukauptas degiąsias atliekas iš jų eksploatuojamų įrenginių teritorijos pasiimtų ir išvežtų tolesniam perdirbimui MAATC, nors sutartyje yra įtvirtinta nuostata, kad visos po apdorojimo MBA įrenginiuose susidarančios antrinės žaliavos, įskaitant degiąsias atliekas, priklauso operatoriui „NEG Recycling“. Įsiplieskus nesutarimams situacija pradėta narplioti teismuose.

Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA), reaguodama į pranešimus, šiomis dienomis išplatino savo pranešimą – dėl galimų finansinių sankcijų projekto vykdytojui UAB Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centrui. Skaičiavimuose nurodyta, kad MBA įrenginiai atliekų apdorojimo veiklą vykdyti privalo penkerius metus – 1827 dienas. 2017 m. rugsėjo 27 d. nutraukus jų veiklą iki projekto pabaigos 2021 m. buvo likusios 1227 dienos. APVA suskaičiavo, kad neatnaujinus MBA įrenginių veiklos iki pat projekto privalomo penkerių metų termino, už 1227 dienas nevykdomą veiklą 5,5 mln. ES paramos lėšų būtų pripažintos netinkamomis finansuoti ir ES galėtų pareikalauti jas grąžinti.

Koks bus galutinis verdiktas, kol kas neaišku.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.