Planuojama ne tik automobilių trasa, bet ir šaudykla

VšĮ „Motorsport LT“ direktorius bei savivaldybės tarybos narys Valdas Stankūnas sausio viduryje kreipėsi į savivaldybės tarybą bei Regioninės plėtros skyrių, kad įstaigos numatytas projektas būtų įtrauktas į rajono savivaldybės 2018–2020m. strateginį veiklos planą. Tačiau šis prašymas patiko ne visiems.

Prašyme V. Stankūnas teigia, kad su partneriais įgyvendinant projektą „Įkurti Palankinės jaunimo užimtumo centrą“ Kidulių sen. esančiame Palankinės kaime, tiksliau, karjere, numatomas įrengti kempingas, šaudykla rajono jaunimo, šaulių, medžiotojų, policijos ir kitų suinteresuotų grupių poreikiams. Rašoma, kad preliminari projekto vertė 500 tūkst. eurų. V. Stankūnas prašė biudžete numatyti ir skirti 8 tūkst. eurų detaliojo plano ir projekto paraiškos rengimui. Pagal galimybes nuspręsta skirti 4 tūkst. eurų.
 
Mindaugui Tarnauskui rūpėjo ir tolimesnių metų asignavimai, tačiau tiek meras Edgaras Pilypaitis, tiek Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė paaiškino, kad vienoje eilutėje matomi daugiau nei 40 tūkst. yra ne savivaldybės biudžeto lėšos, o būtent „Motorsport LT“ pritraukiamos lėšos. Tada tarybos narys prašė įvardinti, kas tas partneris, tačiau administracijos atstovai neįvardijo, o gal ir nežinojo, nes projektas, kaip minėta, planuojamas V. Stankūno vadovaujamos įstaigos. Beje, jis pats šio klausimo priėmime nedalyvavo ir nusišalino.

„Džiaugtumėmės apskritai bet kokiomis iniciatyvomis pritraukiant į rajoną papildomas investicijas“, – sakė meras, atsakydamas į klausimą apie partnerius.

M. Tarnauskas sakė sunkiai suvokia, kas bus Palankinėje – automobilių trasa ar šaudykla. Meras sakė, kad bus ir tai, ir tai, be to, patarė pasižiūrėti dar 2012 m. priimtus tarybos sprendimus. Tuomet šis projektas buvo įvardijamas kaip automobilių ir motociklų sporto komplekso statyba.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.