Darbo rinkos rodikliai kito nedaug

Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, Šakių skyriuje registruota tiek pat bedarbių, kiek ir liepą – 161. Bedarbiai nuo darbingo amžiaus gyventojų mėnesio pabaigoje sudarė 7,1 proc.

Iš viso rajone mėnesio pabaigoje buvo 1217 bedarbių, tarp kurių 629 moterys ir 588 vyrai. Lyginant du paskutinius mėnesius, rugpjūtį darbdaviai įregistravo daugiau darbo vietų – 130 (liepą buvo 109). Iš jų 99 skirtos neterminuotam ir 31 terminuotam darbui. Per praėjusį mėnesį įdarbinta 118 bedarbių – neterminuotai darbą gavo 85, terminuotai 33 bedarbiai.
 
Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones rugpjūtį nusiųsta 24 asmenys. Trys iš jų mokysis profesijos, septyni įdarbinti subsidijuojant darbo užmokestį, du bedarbiai įdarbinti į vietas pagal Vietinių užimtumo iniciatyvų projektus. Paramą judumui gavo devyni asmenys. Veiklą pagal verslo liudijimą pradėjo 117 žmonių.

Kalbant apie nedarbo lygį skirtingose rajono seniūnijoje, bedarbystė labiausiai slegia Barzdų sen., kur liepą bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų buvo 11,4 proc., o rugpjūtį – 12,1 proc. Lyginant su kitomis seniūnijomis nemažai bedarbių ir Žvirgždaičių (10,4 proc.) bei Slavikų (10,3 proc.) sen. Dešimties procentų nedarbo ribos bedarbiai nesiekia Kudirkos Naumiesčio sen. (9,8 proc.) bei Griškabūdžio sen. (9,6 proc.). Šiek tiek mažiau jų Plokščių (8,2 proc.), Gelgaudiškio (6,4 proc.), Sintautų (5,7 proc.), Lukšių (5,5 proc.), Lekėčių (5,3 proc.), Kidulių (5,2 proc.) bei Šakių (5,1 proc.) sen. Mažiausiai bedarbių ne tik rajone, bet ir visoje apskrityje yra Kriūkų (3,3 proc.), gana nedaug ir Sudargo (4,7 proc.) sen.

Teritorinės darbo biržos nedarbas rugpjūtį buvo 8,3 proc. nuo darbingo amžiaus gyventojų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.