Dirba, kad žemdirbiams būtų lengviau

pukinskiene25
Nuotr. Biuro veiklą apžvelgė Šakių rajono konsultavimo biuro vadovė Aušrelė Pukinskienė.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Lapkričio 22 d. Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos (LŽŪKT) Šakių rajono biuras pakvietė partnerius ir organizacijas susipažinti su konsultavimo tarnybos veikla, pokyčiais, pasidžiaugė ilgamečiu bendradarbiavimu.

Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba šiais metais švenčia 25-erių metų veiklos sukaktį. Šia proga Šakių rajono biuras sukvietė savo partnerius į būstinę Kęstučio gatvėje, atvyko LŽŪKT centrinės būstinės, „Sodros“, bankų, žemdirbių atstovai ir kiti svečiai.

Šakių rajono konsultavimo biuro vadovė Aušrelė Pukinskienė, pristatydama teikiamas paslaugas, kalbėjo, kad teikiant, pavyzdžiui, augalininkystės paslaugas savo pajėgų neužtenka, atvažiuoja specialistai iš LŽŪKT centro ir atlieka dirvožemio tyrimus. Kadangi gyvulininkystės konsultantų biuras neturi, tai rajono ūkininkai mielai naudojasi mobilia gyvulininkystės laboratorija, kuri ištiria pašarus ir sudaro subalansuotą gyvulių racioną, atlieka gyvulių sveikatos tyrimus bei kita. Biuro vadovė pridūrė, kad jie paslaugas teikia ne tik ūkininkams, bet konsultantės rengia projektus norintiems pradėti veiklas kaimo teritorijoje. Kalbėdama apie kitus pokyčius biure, A. Pukinskienė paminėjo, kad ūkio apskaitos konsultantė Diana Stankaitienė tvarko užsienio įmonių (Švedijos, Norvegijos) apskaitą.

Aprodydama biuro patalpas svečiams, A. Pukinskienė priminė, kad iš ankštų patalpų savivaldybėje konsultantai persikėlė į erdvias nuomojamas patalpas „Sodros“ pastate dar prieš penkerius metus. Šiuo metu biuras nuomoja visą trečią aukštą, biuro vadovė įsitikinusi, kad po remonto klientų aptarnavimui bus sudarytos dar geresnės sąlygos, o salėje ūkininkai galės mokytis, kelti kvalifikaciją.

„Konsultanto darbas yra pirmiausia klausyti. Tai mes ir stengiamės įsiklausyti į ūkininkų poreikius. Mūsų rajono ūkininkas Mindaugas Martinaitis yra pasakęs, kad ūkininkai norėtų, kad konsultavimo tarnyba būtų tarpininkas ir vertėjas tarp valdžios, įvairių institucijų ir ūkininkų. Tą mes stengiamės daryti“, – kalbėjo Šakių rajono biuro vadovė ir įvardijo šio susitikimo tikslą – aptarti, „kaip galėtume palengvinti, pagerinti ūkininkų, Šakių rajono žemės ūkio subjektų gyvenimą ir visą sudėtingą jų ūkių veiklą, kaip padaryti, kad bendromis jėgomis ir pastangomis jų darbas būtų lengvesnis, o rezultatai geresni“.

Susitikime dalyvavęs Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos padalinio vadovas Rimtautas Petraitis pastebėjo, kad Šakių žemdirbių ūkiai ypač pažangūs augalininkystės sektoriuje, naudoja modernias technologijas, tiksliojo ūkininkavimo metodus, o konsultavimo tarnyba ir skatina savo klientus drąsiai žengti inovacijų plėtros keliu.

Pasidžiaugti gražiu bendradarbiavimu su rajono ūkininkais atvyko ir „Medicinos“, „Kreda“ unijos grupės, „Swedbank“ atstovai. Pastarojo darbuotoja Aušra Usavičiūtė pabrėžė, kad su rajono ūkininkais bankas intensyviai dirba nuo 2015 m., juos dažnai rekomenduoja konsultavimo tarnyba arba ūkininkas kreipiasi savarankiškai.

Už didelį indėlį į rajono žemės ūkį Šakių rajono konsultavimo biuro darbuotojams padėkojo ir rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir kaimo reikalų skyriaus vedėja Irena Žemaitienė, linkėdama ir toliau dirbti dėl žemdirbių gerovės.

Šakių rajono konsultavimo tarnybos vadovė A. Pukinskienė susitikimą užbaigė pasvarstymais, kad dažniau reikėtų susitikti su smulkiaisiais ūkininkais ir skatinti, kad jie užsiimtų žemės ūkio produktų perdirbimu.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.