Vietoj pastato vaiduoklio – moderni parduotuvė

gulbele lekeciuose
Lekėčių miestelio centre, nugriovus buvusį kolūkio valgyklos pastatą, vietinių vadintą tiesiog vaiduokliu, jo vietoje buvo pastatyta moderni, 400 kvadratinių metrų ploto prekybos tinklo „Gulbelė“ krautuvė. Antradienį ji oficialiai atvėrė duris, o į iškilmes rinkosi valdžios, vietinės bendruomenės atstovai. (D. Pavalkio nuotr.)

Tiesa, nors dabar pastatas modernus, o vietiniai džiaugiasi ne tik nauja parduotuve, bet ir sutvarkyta infrastruktūra, ne viskas ėjosi it per sviestą. Anot UAB „Gulbelė“ vadovo Arūno Tarnausko, kuriam pritaria ir įmonės vadybininkas plėtrai Redas Miškinis, užtruko ir biurokratiniai niuansai, kol pastatas buvo nupirktas, vėliau nugriautas, nors patys statybos darbai, vadovo vertinimu, buvo atlikti ir profesionaliai, ir gana greitai, ir sklandžiai – užtruko apie pusmetį. Tiesa, dėl karantino teko nukelti parduotuvės atidarymą, kuris buvo planuotas dar prieš Velykas. Ypač daug vargo buvo su Kelių direkcija, kuri leido tik vieną įvažiavimą į aikštelę.

„Tris kartus derino, rašė protokolus Vilniuj ir trečią ar ketvirtą kartą, kai nuvažiavom, visgi leido. Tikrai buvo iki absurdo, kai kalbame apie kaimą“, – sako R. Miškinis.

Tačiau įdėtas triūsas kalba už save. Pasak A. Tarnausko, pastatas yra A+ klasės, tai yra draugiškas aplinkai. Taip pat parduotuvėje pristatoma papildoma elektroninės prekybos paslauga, kai, pavyzdžiui, parduotuvėje neradus norimų prekių jas tiesiog galima užsisakyti. Erdvi parduotuvė yra pritaikyta neįgaliesiems, joje veikia aukštesnės klasės kavos aparatas, yra galimybė prisėsti prie lango su vaizdu į miestelio centrą, vietoje kepamos bandelės, ruošiami dešrainiai, gausus užkandžių, kuriuos galima ir pasišildyti, didelis gaiviųjų gėrimų pasirinkimas.

„Turėsime kaip mini kavinę“, – kur kas platesnį asortimentą bei paslaugas pristatęs A. Tarnauskas viliasi, kad ir toliau bus bendruomenės dalimi, bendradarbiaus ir kartu ieškos bendrų sprendimų.

„Kasdien kartu“, – minėdamas įmonės šūkį kalbėjo verslininkas, vardindamas ir tai, kad parduotuvėje įrengta jau trečioji „Gulbelės“ tinkle savitarnos kasa, šalia parduotuvės esančiose patalpose įrengtas taromatas, viešieji tualetai.

Statant parduotuvę didelis dėmesys, kaip minėta, skirtas miestelio infrastruktūros gerinimui. Sklypas, kuriame stovi parduotuvė, buvo vienas iš tų, kurie pateko į Europos Sąjungos projektą, tad beliko prisijungti prie bendros lietaus ir nuotekų kanalizacijos. Su kaimynais buvo kooperuojamasi, o Lekėčių vaikų dienos centrui šiuos darbus įmonė nusprendė kompensuoti. Už socialiai atsakingą požiūrį įmonės vadovui dėkojęs Lekėčių seniūnas Ričardas Krikštolaitis džiaugiasi, kad verslininkas perspektyvas mato ir Lekėčiuose.

„Tokios šventės kaip įkurtuvės yra retokas svečias šiuose kraštuose“, –  sakė jis ir vylėsi, kad parduotuvė patenkins tiek Lekėčių krašto žmonių, tiek ir svečių poreikius.

„Pakylėtos“, – taip į klausimą, o kaipgi jaučiasi, atsakė dar galutinai nespėjusios įsikurti ir persikraustyti darbuotojos.

Anot aštuonerius metus įmonėje ir dvejus metus Lekėčiuose vedėja dirbančios Indrės Sutkaitytės, darbo tikrai į valias, kartu su ja kolektyvą sudaro septynios moterys (beje, dviem darbuotojomis daugiau nei anksčiau), o labiausiai ją džiugina, kad dabar darbuotojos turės kur kas geresnes darbo sąlygas. Jei apyvarta bus pakankama, administracija neatmeta galimybės, jog darbuotojų skaičius gali ir didėti.

Būtent plėtros, darnos, gausos, supratingų ir geranoriškų pirkėjų linkėjo ir nemažas būrys svečių, tarp kurių ir parduotuvę stačiusios UAB „Apastata“ iš Tauragės atstovai, rajono meras Edgaras Pilypaitis, sveikinimai skambėjo ir „Aibės“ aljanso vardu, patalpas pašventino ir atkreipė dėmesį į tai, jog seniau visi darbai prasidėdavo malda, vietos klebonas Ričardas Kmitas.

Į Lekėčių miestelyje iškilusią parduotuvę buvo investuota 320 tūkst. eurų.

 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.