Pastoliai mieste signalizuoja apie įsibėgėjančią renovaciją

pastoliai renovacijai
Šiais metais Šakių mieste prie daugiabučių namų pasipils pastoliai – regis, ilgai merdėjęs renovacijos procesas rajone įsivažiuos, o prie jau renovuotų namų savivaldybė yra numačiusi sutvarkyti dvi automobilių stovėjimo aikšteles.

Jau kuris laikas miesto centre prie trijų Vytauto gatvės daugiabučių namų galima pastebėti pastolius. Pradėti renovuoti Vytauto g. 3-asis, 6-asis ir 10-asis namai. Namų administratorių UAB „Mano būstas“ atstovas spaudai Paulius Ugianskis sako,

kad šį mėnesį renovacijos darbai prasidės dar trijuose jų įmonės administruojamuose namuose. Nuo jų neatsilieka ir kita įmonė.

„Nupirkti rangos darbai ir netrukus atsiras pastoliai Šakiuose prie V. Kudirkos 92-ojo namo, o Kudirkos 47-ojo namo irgi paskelbtas rangos darbų pirkimas. Dabar jau gautas statybos leidimas Šaulių g. 22-ajam namui, tikimės, kad netrukus pirksime rangos darbus ir šiam namui“, – sako UAB „Šakių šilumos tinklai“ direktorius Raimondas Rauckis.

Direktorius informavo, kad nupirktos ekspertizės Draugystės tako 3-ojo, 4-ojo, 6-ojo daugiabučių namų projektams, iki birželio pabaigos tikimasi sulaukti ekspertų atsakymų, o iki liepos pabaigos įmonė tikisi gauti ir statybų leidimus minėtiems trims namams.

UAB „Šakių šilumos tinklai“ šiuo metu perka projektų ekspertizes dar penkiems namams Šakiuose: V. Kudirkos g. 51-am, ir 39-am, Nepriklausomybės g. 3-iam, Draugystės tako 8-am bei Šaulių g. 24-am namui. Šiuo metu dėl šių namų renovacijos vyksta projektų pristatinėjimas gyventojams ir ieškoma, kas atliks ekspertizę. Direktorius mano, kad per liepos mėnesį įmonė turės aštuonis statybos leidimus, todėl netrukus miesto centre galėsime išvysti daugiau pastolių. Tiesa, R. Rauckis sako, kad neaišku, kaip pavyks nupirkti rangos darbus, nes rangovai mieliau renkasi didmiesčių didelius daugiabučius namus, nes jiems labiau apsimoka tvarkyti stambesnius objektus.

Ledai pajudėjo ir Kudirkos Naumiestyje. Prieš keletą metų vienintelio ketinto renovuoti daugiabučio namo Vytauto g. 23 gyventojai kažkada nesutiko su sprendiniais, kurie buvo numatyti projekte, todėl visas renovacijos klausimas buvo pakibęs ore. R. Rauckis informavo, kad šiuo metu buvo patikslintas investicinis projektas ir reikėjo gyventojų pritarimo dėl projekto, o pats projektas šiuo metu yra koreguojamas, tikslinamas. Įmonė žada susižiūrėti, ar reikės iš naujo gauti statybų leidimą, o gal pakaks ir to, kuris buvo gautas anksčiau, todėl tikėtina, kad ir dėl šio namo renovacijos netrukus reikės ieškoti rangovų.

Kad paskatintų daugiabučių namų gyventojų aktyvumą renovuoti savo namus, savivaldybė kasmet skiria tam tikrą pinigų sumą įrengti, atnaujinti automobilių stovėjimo aikšteles prie jau naujai renovuotų daugiabučių. Šiuo metu baigta įrengti iš pernai metų skirtų savivaldybės lėšų aikštelė prie Šakių Griškabūdžio g. 32-ojo namo, o netrukus darbai prasidės prie Bažnyčio g. 11-ojo namo, nes čia jau ieškoma rangovų. Taip pat šiais metais ketinama dar nupirkti darbus ir sutvarkyti aikštelę prie Gimnazijos 34-ojo namo. Savivaldybė iš biudžeto šiais metais buvo numačiusi, prisitaikydama prie renovacijos proceso, skirti 70 tūkst. eurų automobilių aikštelių įrengimui.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.