Grįžtančiųjų apgyvendinimu žavisi daugiau verslininkų

Ekstremaliųjų situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis pripažįsta, kad daugėja iš užsienio grįžtančių ir neturinčių kur izoliuotis kraštiečių. Todėl iš naujo buvo apklausti apgyvendinimo paslaugų teikėjai. Išsiųsta 17 užklausų.

Pasak R. Juškaičio, pigiausią kainą apgyvendinimui ir toliau siūlo UAB „Jundula“ (23 eurai parai), tik už porą eurų brangiau apgyvendinti pasirengusi ir „Villa orchidea“. Beje, šiuo metu čia karantinuojasi trys asmenys. Taip pat į užklausą atsiliepė „Centras“, tačiau kaina išlieka didesnė nei rekomenduoja Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų vadovas Aurelijus Veryga (rekomenduojama neviršyti 35 eurų parai). Porą žmonių esą galėtų apgyvendinti ir Arūnas Danielius, į užklausą sureagavo ir sodyba „Kuosynė“, tačiau, anot R. Juškaičio, reikia išsiaiškinti, kaip sodyboje būtų užtikrinamas maitinimas.
 
„Dar žiūrėsim, nes jie atokiau, ar nebus sudėtinga su maitinimu“, – svarstė pašnekovas, pripažinęs, kad dabar galimų paslaugų teikėjų gerokai daugiau nei pirmą kartą, kai užklausa vykdyta tik paskelbus karantiną.

Jis svarstė, kad tikriausiai tai susiję su tuo, kad tiesiog žmonės mažiau baiminasi, jaučiasi saugiau, o pradžioje buvo daug nežinomybės, nerimo ir grįžtančių priėmimu per daug niekas nesižavėjo.

Sąraše išlieka ir kai kurių ugdymo įstaigų bendrabučiai – Kudirkos Naumiesčio gimnazijos, Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centro.

„Mane ėmė gąsdinti, nes grįžtančių tikrai vis daugiau, bet žada atnaujinti sąrašą valstybių, iš kur grįžus nereikės izoliuotis“, – mintimis dalijosi administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Anksčiau jis baiminosi ir dėl to, kad grįžtančiųjų parsivežimui gali nepakakti vieno turimo automobilio, nes vietoj vienos parsivežimo vietos – Klaipėdos, atsidarinėjant sienoms, vietų, kaip ir grįžtančiųjų, daugėja. Admininistracijos vadovai anksčiau yra juokavę, kad savivaldybė tampa kone taksi paslaugas teikiančia įmone, nes pagal įsakymą būtent savivaldybė turi užtikrinti neturinčių nuo pasienio kaip grįžti parvykimą.

Kaip buvo skelbta penktadienį, iš viso savivaldybės patalpose izoliuojasi keturi piliečiai. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, saviizoliacijoje iš viso yra 53 kraštiečiai. Nei į Marijampolės mobilų patikros punktą, nei į karščiavimo kliniką paskutiniu metu rajono gyventojai nesikreipė (paskutinį kartą į mobilų punktą šeši piliečiai kreipėsi gegužės 25 d.).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.