Paskyrė paramą smulkiam ir vidutiniam verslui

Praėjusią savaitę posėdžiavusi rajono taryba nusprendė suteikti smulkaus ir vidutinio verslo plėtros fondo paramą verslininkams ir tenkinti dešimt teiktų paraiškų.

Keturi pareiškėjai, įmonių steigėjai, prašė padengti įmonės steigimo išlaidas ir kompensuoti po 150 eurų tam patirtų išlaidų. Mažosios bendrijos savininkė prašė suteikti 3 tūkst. eurų grąžintiną finansinę paramą, o kitos mažosios bendrijos atstovai prašė 423 eurų verslo bendruomenės interesus reprezentuojančių patirtų rinkodaros išlaidų daliniam padengimui ir tos įmonės įrangos įsigijimui už 530 eurų. Uždaroji akcinė bendrovė prašė 982 eurų iš šio fondo mokinių ir studentų darbo vasaros atostogų metu darbo užmokesčio sąnaudų kompensavimui. VĮ „Šakių verslo informacijos centras“ iš šio fondo prašė 600 eurų ne pelno organizacijų rengiamiems verslo informacijos sklaidos, rajono verslo bendruomenės telkimo projektams finansuoti. Dar viena rajone veikianti uždaroji akcinė bendrovė prašė pratęsti paskolos grąžinimo terminą 12 mėnesių. Rajono tarybos narių pritarimu visi tarybai pateikti prašymai buvo patenkinti. Iš 2020 m. biudžeto Smulkaus ir vidutinio verslo fondui buvo skirta 25 tūkst. eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.