Metus pradeda su naujomis aplinkosauginėmis akcijomis

aplinkosauga medziokle
Nuo šių metų aplinkosaugininkai dar labiau suintensyvins aplinkosaugines akcijas, o Gyvosios gamtos aplinkos apsaugos pareigūnai vykdys akciją „Medžioklė“, kurios metu bus sustiprinta saugaus elgesio medžioklėje reikalavimų vykdymo kontrolė. Aplinkos ministerijos nuotr.


2021-uosius Aplinkos apsaugos departamentas pasitinka su naujomis aplinkosaugos akcijomis – skelbiama, kad nuo šių metų aplinkosaugos akcijas vykdys dar aktyviau. Aplinkosauginių akcijų planą papildys akcijos, susijusios su miškų apsauga ir atliekų gabenimo keliuose kontrole.
 
Kontroliuos ir atliekų vežėjus

Aplinkos apsaugos departamentas išplatino pranešimą, kuriame skelbiama apie naujas aplinkosaugines akcijas. Norint pagerinti aplinkos kokybę, medžioklės, žvejybos, atliekų vežimo kontrolę ir miškų apsaugą, šiais metais pareigūnai stiprins pajėgas ir prie aplinkosaugos akcijų kvies prisijungti kitų tarnybų pareigūnus. Be to, patvirtintos net aštuonios naujos akcijos.

Naujovių sąrašą papildys akcija „Atliekų vežimas“, kuri bus vykdoma rugsėjį ir bus kontroliuojama tiek tarpvalstybinių, tiek vietinių atliekų vežimo keliuose pažeidimų prevencija. Aplinkosaugos pareigūnai tikrins atliekų pakrovimo ir iškrovimo vietas, transporto priemones, kad užkardytų atliekų vežimą nesilaikant teisės aktų reikalavimų. Vykdant akciją ir organizuojant kontrolę keliuose, numatoma bendradarbiauti su kitomis institucijomis.

Naujiena – miškų kontrolė

Nuo 2021 m. liepos 1d. departamentas įgaus naujų funkcijų, susijusių su miškų kontrole. Todėl lapkričio 20–gruodžio 24 dienomis, stiprindami miškų apsaugą, prieš Kalėdas pareigūnai vykdys naują akciją „Miškas“. Tuo bus siekiama užkardyti neteisėtą eglių kirtimą, vyks reidai, bus tikrinami asmenys, prekiaujantys Kalėdų eglutėmis.

Stiprins gamtos apsaugą

Norint užtikrinti žuvų apsaugą migracijos ir neršto vietose, vyks ir jau žinomos akcijos: „Lydeka“ (vasario 1–balandžio 20 d.), „Ungurys“ (balandžio 21–gegužės 31 d.) ir „Lašiša“ (liepos 15–lapkričio 30 d.). Bus organizuojami reidai, vyks reguliari verslinės, mėgėjų ir specialiosios žvejybos kontrolė. Pareigūnai stabdys ir tikrins, ypač tamsiu paros metu, asmenų, įtariamų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimais, transporto priemones.

Gyvosios gamtos aplinkos apsaugos pareigūnai vykdys ir akciją „Medžioklė“, kuri bus organizuojama lapkričio 15–gruodžio 15 dienomis. Jos metu bus vykdoma sustiprinta saugaus elgesio medžioklėje reikalavimų vykdymo kontrolė, o rugsėjo 1–spalio 30 d. elnių ir briedžių rujos laikotarpiu – sustiprinta šių žvėrių apsauga.

Aplinkosaugos pareigūnai organizuos reidus. Apie vykdomas priemones ir išaiškintus pažeidimus bus informuojami medžiotojų klubai ir būreliai, bendradarbiaujama su vietos bendruomenių atstovais.

Dėmesys garažiukams ir poilsiautojams

Ne tik visą balandį ir gegužę, bet ir spalį bei lapkritį departamentas vykdys taršos prevencijos akciją „Garažiukas“. Bendradarbiaudami su kitomis institucijomis, aplinkosaugininkai tikrins įmones, ardančias ir prižiūrinčias transporto priemones. Taip pat bus tikrinami ir asmenys, kad būtų nustatyti neteisėti atvejai, kai vykdoma eksploatuoti netinkamų transporto priemonių ardymo veikla.

Liepą ir rugpjūtį bus vykdoma akcija „Poilsiauk atsakingai“, kurios tikslas – pažeidimų prevencija ir jų šalinimas vandens telkinių pakrantėse. Pareigūnai tikrins asmenis, kad užkardytų aplinkosauginius pažeidimus paviršinių vandens telkinių apsaugos zonose ir pakrančių apsaugos juostose bei kitose rekreacinėse teritorijose. Taip pat bus kontroliuojama, kaip laikomasi aplinkosaugos reikalavimų plaukiojant vandens telkiniuose plaukiojimo priemonėmis.

Anot aplinkosaugininkų, šios akcijos itin svarbios nusižengimų prevencijai, tačiau pabrėžiama, kad jų tikslas yra ne tik bausti ar užkirsti kelią galimiems pažeidimams, bet ir konsultuoti gyventojus, skatinti laikytis aplinkos apsaugos įstatymų, būti sąmoningiems ir rūpintis aplinka ir gamta.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.