Išmanusis Zyplių dvaro viešbutis labiausiai laukia klientų

tarnauskas viesbutis
UAB „Gulbelė“ bei restorano „Kuchmistrai“ direktorius Arūnas Tarnauskas džiaugiasi dar vienu išskirtiniu projektu – viešbučiu, pretenduojančiu gauti keturias žvaigždutes. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Zyplių dvaro sodyboje įsikūrusiame viešbutyje „Zyplių dvaro oficina“ visi įrengimo darbai baigti kone prieš keturis mėnesius, tačiau veiklos pradžią aptemdė tebesitęsiantys karantino suvaržymai. Visgi norintys apsistoti išmaniajame viešbutyje jau gali rezervuotis kambarius, o antradienį viešbutį vertino ir jį apžiūrėjo apgyvendinimo paslaugų klasifikavimo ekspertai, beveik neabejojantys, kad viešbučiui bus suteiktos keturios žvaigždutės, į kurias „Zyplių dvaro oficina“ pretenduoja.

Apžiūroje dalyvavo ir pagal specialius kriterijus viešbutį vertino Šakių turizmo informacijos centro direktorė Ieva Bernotaitė, kuri yra vienintelė apgyvendinimo paslaugų klasifikavimo ekspertė rajone, bei viešnios – Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos Turizmo rinkos priežiūros skyriaus vyriausiosios specialistės Ramunė Lūžaitė ir Irena Leleivienė.

„Renka net daugiau balų nei reikia, todėl beveik neabejoju, kad bus suteiktos keturios žvaigždutės, į kurias pretenduoja“, – sakė I. Bernotaitė, paaiškinusi, kad objekto apžiūros įžvalgos bus pateiktos specialiai komisijai, kuri toliau atliks savo darbą.

Ji patikino, kad verslui ne kurortiniame krašte investuoti į tokį objektą išties įvykis. Be to, rajone nebuvo keturių žvaigždučių viešbučio, kas stipriai ribodavo ir tam tikrą klientūrą. Pavyzdžiui, krepšininkai net neapsistoja žemesnės nei keturių žvaigždučių klasės viešbutyje, tikimasi daugiau pritraukti ir kelionių grupių bei apskritai sulaukti visai kitokių klientų, kuriuos būtų siekiama sudominti kraštu, kurie čia apsistotų ne vieną dieną ir išvykę su geriausiais įspūdžiais čia dar nekart sugrįžtų ir skleistų žinią iš lūpų į lūpas.

viesbutis5
Viešbutyje įrengta 12 kambarių, iš kurių keturi yra pereinami, o tai reiškia, kad esant poreikiui yra galimybė kambarius sujungti. D. Pavalkio nuotr.

„Esame sužavėti. Labai pataikėt – ir neperspausta, ir tiek, kiek reikia“, – nedaugžodžiavo R. Lūžaitė.

Tad į pasivaikščiojimą po viešbutį, lydimi UAB „Gulbelė“ bei restorano „Kuchmistrai“ direktoriaus Arūno Tarnausko, leidžiamės ir mes. Pirmiausiai stabtelime prie išmaniosios viešbučio svečio registracijos sistemos, leidžiančios savarankiškai, be fizinės registratūros ir jokio žmogiško kontakto įsiregistruoti ir apsigyventi viešbutyje.

„Kai užsiregistruoji, gauni skaitmeninį kodą – raktą, su kuriuo gali patekti į viešbutį. Išmaniojo viešbučio sistema apima visą viešbučio valdymą“, – sako A. Tarnauskas, vardindamas, kad sistema užtikrina ne tik paslaugų pardavimą ir atsiskaitymą, bet ir kambarių šildymą, apšvietimą, kambarių spynų valdymą ir pan.

viesbutis2
Tarp apgyvendinimo paslaugų klasifikavimo ekspertų – ir Šakių turizmo informacijos centro direktorė Ieva Bernotaitė (antra iš kairės), pasidžiaugusi, kad rajonas pagaliau turės aukšto lygio viešbutį. D. Pavalkio nuotr.

Anot jo, kai apie šią sistemą buvo pradėta galvoti, jie buvo vieninteliai, kai pradėjo diegti, tokia sistema buvo naudojama tik dar viename objekte.

Tad tai vienintelis toks objektas Sūduvos krašte, išsiskiriantis ne tik išmaniosiomis technologijomis, bet unikalumo suteikia ir dvaro kaimynystė.

„Labai džiugu, kad taip skoningai sutvarkyta. Ir dvaro specifika atsiskleidžia, ir vietos unikalumas išryškintas“, – sakė I. Bernotaitė.

Oficinoje įrengta 12 kambarių, iš kurių keturi yra pereinami. Tai reiškia, kad galima užsisakyti ir vieną kambarį, bet esant poreikiui yra galimybė kambarius sujungti – tiesiog neužrakinamos kambarius skiriančios durys, leidžiančios greta įsikurti šeimai su vaikais ar didesnei kompanijai. Pirmame aukšte sudarytos sąlygos apsistoti asmenims su judėjimo negalia.

Kultūros paveldo objekte dera šiuolaikiškumas su išlaikytomis autentiškomis detalėmis. Žinoma, darbo įdėti teko ypač daug, interjero dizainu, baldų išdėstymu ir projektavimu rūpinosi dizainerė Ieva Kuzmienė. Tiesa, pasak A. Tarnausko, daugelis baldų yra užsakyti ir atvežtiniai, tačiau kai kur galima rasti ir vietinių meistrų, pavyzdžiui, tautodailininko Gedimino Jėčio darbų. Sienas puošia Aliaus Vogėlos kūryba.

viesbutis1
A. Tarnauskas sako, kad nuo balandžio vidurio jau priimamos rezervacijos, tad norintys apsistoti dvariškoje aplinkoje jau gali planuotis laiką, kaip išganymo laukiama ir karantino švelninimo. Pagal dabar skelbiamas kainas nakvynė su pusryčiais viešbutyje kainuoja nuo 65 iki 75 eurų.

„Projekto filosofija atitinka aplinką, tad pusryčiai gali atkeliauti nors ir į kambarį. Paprastai jie patiekiami restorane „Kuchmistrai“ pagal šefo-kuchmistro parengtą meniu. Kiekvienam svečiui patiekiama mūsų krašto mėsos ir sūrių rinkinukai, silkių paštetas su rugine duona, skrudintų duonelių su sviestu ir saldžių bandelių su džemais, naminės giros, arbatos arbatinuke, o karštieji patiekalai užsisakomi individualiai iš dvariško meniu“, – skelbia „Kuchmistrai“.

Anot A. Tarnausko, ypač svarbu sutvarkyti ir aplinką lauke, ketinama įrengti suolelių, turi būti išspręstas automobilių aikštelės klausimas, o kur dar parko sutvarkymas… Apie ką kalbėjo ir Turizmo informacijos centro direktorė, ką pabrėžia ir A. Tarnauskas – tik gražia dvaro aplinka klientas nebus sotus, reikia bendros koncepcijos ir galimybės pasiūlyti kažką įdomaus, nukreipti viena ar kita kryptimi. Tad tuo klausimu dar teks padirbėti, nors verslininkas prasitaria, kad bus siūloma ir dviračių nuoma.

Priminsime, kad vieną iš Zyplių dvaro oficinų UAB „Gulbelė“ perėmė nuo 2016 m. Visgi oficinos išorė neatrodo itin patraukliai, tačiau A. Tarnauskas patikina – stogas, fasadas ir pastatas yra ne jo, o šeimininko, tai yra savivaldybės, tad jau jų bėda, kad vykdytas projektas buvo atliktas nekokybiškai.

„Taip, gaunasi akibrokštas, nes visa tai matosi“, – sutinka verslininkas.

Į viešbučio įrengimą buvo investuota 344 tūkst. eurų, tad dabar, anot A. Tarnausko, reikia sulaukti tik klientų.

Beje, ateityje ketinama tvarkyti priešais restoraną esančią oficiną, kurią taip pat perėmė UAB „Gulbelė“. Čia irgi būtų įrengta keletas kambarių, numatytos ir pagalbinės patalpos.

viesbutis7
viesbutis6
viesbutis8
viesbutis3
viesbutis10
viesbutis4
viesbutis9
viesbutis11
viesbutis12

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.