UAB „Gulbelė“ bei restorano „Kuchmistrai“ direktorius Arūnas Tarnauskas džiaugiasi dar vienu išskirtiniu projektu – viešbučiu, pretenduojančiu gauti keturias žvaigždutes. D. Pavalkio nuotr.
Apžiūroje dalyvavo ir pagal specialius kriterijus viešbutį vertino Šakių turizmo informacijos centro direktorė Ieva Bernotaitė, kuri yra vienintelė apgyvendinimo paslaugų klasifikavimo ekspertė rajone, bei viešnios – Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos Turizmo rinkos priežiūros skyriaus vyriausiosios specialistės Ramunė Lūžaitė ir Irena Leleivienė.
„Renka net daugiau balų nei reikia, todėl beveik neabejoju, kad bus suteiktos keturios žvaigždutės, į kurias pretenduoja“, – sakė I. Bernotaitė, paaiškinusi, kad objekto apžiūros įžvalgos bus pateiktos specialiai komisijai, kuri toliau atliks savo darbą.
Ji patikino, kad verslui ne kurortiniame krašte investuoti į tokį objektą išties įvykis. Be to, rajone nebuvo keturių žvaigždučių viešbučio, kas stipriai ribodavo ir tam tikrą klientūrą. Pavyzdžiui, krepšininkai net neapsistoja žemesnės nei keturių žvaigždučių klasės viešbutyje, tikimasi daugiau pritraukti ir kelionių grupių bei apskritai sulaukti visai kitokių klientų, kuriuos būtų siekiama sudominti kraštu, kurie čia apsistotų ne vieną dieną ir išvykę su geriausiais įspūdžiais čia dar nekart sugrįžtų ir skleistų žinią iš lūpų į lūpas.
„Esame sužavėti. Labai pataikėt – ir neperspausta, ir tiek, kiek reikia“, – nedaugžodžiavo R. Lūžaitė.
Tad į pasivaikščiojimą po viešbutį, lydimi UAB „Gulbelė“ bei restorano „Kuchmistrai“ direktoriaus Arūno Tarnausko, leidžiamės ir mes. Pirmiausiai stabtelime prie išmaniosios viešbučio svečio registracijos sistemos, leidžiančios savarankiškai, be fizinės registratūros ir jokio žmogiško kontakto įsiregistruoti ir apsigyventi viešbutyje.
„Kai užsiregistruoji, gauni skaitmeninį kodą – raktą, su kuriuo gali patekti į viešbutį. Išmaniojo viešbučio sistema apima visą viešbučio valdymą“, – sako A. Tarnauskas, vardindamas, kad sistema užtikrina ne tik paslaugų pardavimą ir atsiskaitymą, bet ir kambarių šildymą, apšvietimą, kambarių spynų valdymą ir pan.
Anot jo, kai apie šią sistemą buvo pradėta galvoti, jie buvo vieninteliai, kai pradėjo diegti, tokia sistema buvo naudojama tik dar viename objekte.
Tad tai vienintelis toks objektas Sūduvos krašte, išsiskiriantis ne tik išmaniosiomis technologijomis, bet unikalumo suteikia ir dvaro kaimynystė.
„Labai džiugu, kad taip skoningai sutvarkyta. Ir dvaro specifika atsiskleidžia, ir vietos unikalumas išryškintas“, – sakė I. Bernotaitė.
Oficinoje įrengta 12 kambarių, iš kurių keturi yra pereinami. Tai reiškia, kad galima užsisakyti ir vieną kambarį, bet esant poreikiui yra galimybė kambarius sujungti – tiesiog neužrakinamos kambarius skiriančios durys, leidžiančios greta įsikurti šeimai su vaikais ar didesnei kompanijai. Pirmame aukšte sudarytos sąlygos apsistoti asmenims su judėjimo negalia.
Kultūros paveldo objekte dera šiuolaikiškumas su išlaikytomis autentiškomis detalėmis. Žinoma, darbo įdėti teko ypač daug, interjero dizainu, baldų išdėstymu ir projektavimu rūpinosi dizainerė Ieva Kuzmienė. Tiesa, pasak A. Tarnausko, daugelis baldų yra užsakyti ir atvežtiniai, tačiau kai kur galima rasti ir vietinių meistrų, pavyzdžiui, tautodailininko Gedimino Jėčio darbų. Sienas puošia Aliaus Vogėlos kūryba.
„Projekto filosofija atitinka aplinką, tad pusryčiai gali atkeliauti nors ir į kambarį. Paprastai jie patiekiami restorane „Kuchmistrai“ pagal šefo-kuchmistro parengtą meniu. Kiekvienam svečiui patiekiama mūsų krašto mėsos ir sūrių rinkinukai, silkių paštetas su rugine duona, skrudintų duonelių su sviestu ir saldžių bandelių su džemais, naminės giros, arbatos arbatinuke, o karštieji patiekalai užsisakomi individualiai iš dvariško meniu“, – skelbia „Kuchmistrai“.
Anot A. Tarnausko, ypač svarbu sutvarkyti ir aplinką lauke, ketinama įrengti suolelių, turi būti išspręstas automobilių aikštelės klausimas, o kur dar parko sutvarkymas… Apie ką kalbėjo ir Turizmo informacijos centro direktorė, ką pabrėžia ir A. Tarnauskas – tik gražia dvaro aplinka klientas nebus sotus, reikia bendros koncepcijos ir galimybės pasiūlyti kažką įdomaus, nukreipti viena ar kita kryptimi. Tad tuo klausimu dar teks padirbėti, nors verslininkas prasitaria, kad bus siūloma ir dviračių nuoma.
Priminsime, kad vieną iš Zyplių dvaro oficinų UAB „Gulbelė“ perėmė nuo 2016 m. Visgi oficinos išorė neatrodo itin patraukliai, tačiau A. Tarnauskas patikina – stogas, fasadas ir pastatas yra ne jo, o šeimininko, tai yra savivaldybės, tad jau jų bėda, kad vykdytas projektas buvo atliktas nekokybiškai.
„Taip, gaunasi akibrokštas, nes visa tai matosi“, – sutinka verslininkas.
Į viešbučio įrengimą buvo investuota 344 tūkst. eurų, tad dabar, anot A. Tarnausko, reikia sulaukti tik klientų.
Beje, ateityje ketinama tvarkyti priešais restoraną esančią oficiną, kurią taip pat perėmė UAB „Gulbelė“. Čia irgi būtų įrengta keletas kambarių, numatytos ir pagalbinės patalpos.