Vežėjų konkursas nutrūko, bet bus paskelbtas dar kartą

Prieš metus rašėme, kad savivaldybė konkurso būdu ieško naujų vežėjų, mat baigėsi sutartis su UAB „Šakių autobusų parkas“. Kovo mėnesį, sulaukus pretenzijų, teko konkursą nutraukti. Šiuo metu tikslinamos sąlygos ir žadama netrukus konkursą skelbti iš naujo.

Kaip informavo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis, šiuo metu yra tikslinamas kilometrų skaičius, kuris yra svarbus prieš paskelbiant konkursą iš naujo.
 
„Kilometražas šiandien jau yra pasikeitęs, nes kai kurių maršrutų jau atsisakyta, todėl vyksta perskaičiavimai, o po to vėl skelbsim iš naujo. Anas konkursas buvo nutrauktas dėl to, kad ten į sąlygas buvo įrašyta tokia sąvoka, kurią skirtingai suprato konkurso dalyviai. Kai kas suprato, jog tik laimėjus konkursą jau kitą dieną tektų vykdyti veiklą fiziškai, kas praktiškai neįmanoma. Mes suprantame, kad iki mėnesio laiko, viską pasiruošus, įmonė gali pradėti vykdyti savo veiklą, bet ne kitą dieną, kaip suprato konkurso dalyviai. Todėl reikėjo patikslinti, ką reiškią šita sąlyga“, – aiškino R. Juškaitis.

Dėl to savivaldybė gavo skundų ir nutraukė konkursą. Tačiau, pasak administracijos direktoriaus pavaduotojo, šiuo metu dar iškilo kitas klausimas dėl kilometrų patikslinimo, nes pirkime įrašyti ir maršrutai, todėl reikia patikslinti ir kilometrus, kad konkurso dalyviams būtų žinomi realesnis skaičius. R. Juškaitis, kuris yra ir Viešųjų pirkimų komisijos pirmininkas, sako, jog tokį tarptautinį konkursą įvykdyti nėra lengva, to nesiryžta imtis ketveri metai kaimyninis Vilkaviškio rajonas, kuris dabar stebi mūsų konkurso eigą.

„Reikia labai aiškiai sudėlioti konkurso sąlygas, kad vėliau nesulauktume ieškinių, nereiktų išlaidauti teismuose“, – pabrėžė R. Juškaitis.

Anot pavaduotojo, patikslinus visas konkursą sąlygas, konkursas vėl bus paskelbtas, o praėjusį kartą sulaukta septynių vežėjų įmonių paraiškų, tarp kurių buvo ir „Šakių autobusų parkas“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.