Populiariausias uždarąsias akcines bendroves jau galima steigti internetu

komptrTeisingumo ministerija ir VĮ Registrų centras nuo lapkričio 3-iosios suteikia galimybę steigti ir registruoti populiariausios formos uždarąsias akcines bendroves internetu - nebereikės varstyti Registrų centro ir notarų biuro durų.

Nuo trečiadienio internetu registruojamos uždarosios akcinės bendrovės, kurias steigia vienintelis steigėjas, pasirenkantis tipinius bendrovės įstatus ir įmonės buveinę jam nuosavybės teise priklausančiame nekilnojamame turte.

Vienintelį akcininką turinčios uždarosios akcinės bendrovės šiuo metu sudaro apie 50 proc. visų Lietuvoje registruotų UAB ir yra dažniausiai pasitaikanti pastaraisiais metais steigiamų įmonių forma.

Visas nesudėtingos UAB steigimo ir registravimo procedūras įmonės steigėjai gali atlikti Registrų centro savitarnos sistemoje adresu www.registrucentras.lt/savitarna/. Prieš steigiant įmonę internetu, registruojamos uždarosios akcinės bendrovės pavadinimą reikia iš anksto rezervuoti Juridinių asmenų registre - nuo šių metų sausio tai irgi galima padaryti internetu.
 
Internete užpildžius visus duomenis, bendrovės steigimo elektroninius dokumentus sugeneruos pati informacinė sistema, o steigėjas juos turės pasirašyti kvalifikuotu elektroniniu sertifikatu (el. parašu).

Bendrovės steigėjams nuo šiol nebeteks lankytis notarų biure ar Registrų centre, tačiau vis dar išlieka būtinybė apsilankyti pasirinktame banke ir atidaryti įmonės atsiskaitomąją sąskaitą. Tiesa, spausdintų dokumentų bankui nešti nereikės - automatiškai sugeneruotą ir steigėjo elektroniniu parašu pasirašytą bendrovės steigimo aktą Registrų centras pasirinktam bankui perduos saugiu elektroninio ryšio kanalu.

Nuo šių metų sausio jau yra sudarytos galimybės steigti internetu individualiąsias įmones.

ELTA ir „Draugo“ inf.

 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.